10 Vragen aan – Adriaan van Deursen

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek?

Nadat ik mijn Havo diploma heb behaald wist ik niet welke studierichting geschikt voor mij was en daarom heb ik gekozen voor een tussenjaar. In dat jaar ben ik in de logistieke sector terechtgekomen en in heb kennis gemaakt met Jong Logistiek Nederland. Bij UC Transports ben ik begonnen als assistent transportplanner en dat smaakte naar meer. Zodoende ben ik begonnen met de opleiding Logistiek & Economie aan de Hogeschool Inholland.

2. Wat vind je zo leuk aan logistiek?

Alles staat of valt met logistiek, in welke sector dan ook. De breedte van logistiek spreekt mij om die reden dan ook aan. Het is een dynamisch vak waarmee je met alles en iedereen in aanraking kan komen. Met name het internationale aspect van de logistiek (Supply Chains) spreekt mij aan.

3. Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

Ik ben begonnen als assistent transportplanner bij UC Transports. Daarnaast heb ik ook op Schiphol gewerkt als import medewerker bij Copex Air en export medewerker bij Rhenus Air.

4. Wie is jouw (logistieke) held/voorbeeld en waarom?

Maarten van Rossum, weliswaar geen persoon uit het logistieke werkveld, maar hij is voor mij wel het symbool van de nuchtere en directe Nederlander. Zijn droge humor en manier van denken inspireert mij om naar dingen binnen de logistiek met ‘gezond boerenverstand’ te kijken.

5. Welke drie karaktereigenschappen passen het best bij jou?

Gedreven, leergierig en bescheiden.

6. Wat betekent Jong Logistiek Nederland voor jou?

Heel veel! Buiten het feit dat het erg leuk en leerzaam is om samen met JLN bedrijven te bezoeken heb ik daar nu ook een stageplek aan overgehouden! Na het bezoek bij Scania in Meppel ben ik in contact gekomen met Scania Polen en vertrek ik in september naar Polen voor mijn derdejaars stage.

Zeg je daar stage?! Vertel eens hoe je daar aan bent gekomen?

Tijdens een van de  bedrijfsbezoeken van JLN bij Scania in Meppel raakte ik aan de praat met Frank Roodenrijs (werknemer Scania en ook lid van JLN). In dit gesprek kwam mijn zoektocht naar een stageplek in het buitenland naar voren. Toen ik hem vertelde over mijn interesse in de Poolse productielocatie heeft hij mij in contact gebracht met een Nederlandse directeur van de fabriek in Polen. Dit heeft concreet geleid tot een stageplek waar ik tussen september 2013 en februari 2014 een opdracht zal gaan uitvoeren.

7. Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek?

Over vijf jaar hoop ik een master in Supply Chain Management te hebben afgerond en werkzaam te zijn in het binnen- of buitenland binnen de productielogistiek en/of supply chains.

8. Omschrijf jouw droombaan

Samen met een team werken aan het verbeteren of opzetten van supply chains binnen een organisatie als Unilever, Heineken of Volkswagen.

9. Een kantoorfunctie of midden in het werkveld/op de vloer?

Een combinatie van allebei. Tijdens een bezoek aan de fabriek van Skoda in Tsjechië zag ik dat een deel van het management zijn kantoor bij de productielijnen heeft met direct uitzicht over de werkvloer. Zoiets spreekt mij erg aan.

10. Welke tips en adviezen geef je aan de nieuwe/overige leden van JLN?

Niet denken, maar gewoon gaan als je een gepland bedrijfsbezoek voorbij ziet komen op jonglogistiek.nl. Veel mensen denken dat bedrijfsbezoeken en netwerken vaak een saaie bedoeling is, maar dit blijkt vaak wel anders als zij eenmaal de stap zetten om tóch te komen. Netwerken klinkt heel zwaar, maar het is niets anders dan nieuwe mensen ontmoeten die net als jij werkzaam zijn in de logistiek. Onder het genot van een drankje in een informele sfeer kun je veel van elkaar leren!

En dit wilde ik zelf nog even kwijt..

Dit is de eerste keer dat ik stage ga lopen en mochten jullie nog tips en advies hebben over het stage lopen in het algemeen (of specifiek toegespitst op het buitenland), dan hoor ik dat graag.

 

Personalia

Leeftijd
20
Woonplaats
Boesingheliede, NH (vanaf September 2013 Polen)
Opleiding
Logistiek en Economie (derde jaar)
Huidige functie
Stagiair Scania Production Polen
Vrije tijd
Politiek, geschiedenis, logistiek, films & televisieseries, gaming en hardlopen
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment