10 vragen aan – Andries Overweg

1. Vertel eens wat over jezelf, wie is Andries?

Ik ben Andries,  23 jaar oud. Ik kom uit Leusden waar ik ook woon. ik studeer Logistiek en Economie in aan hogeschool Windesheim te Zwolle. Als persoon ben ik open en  probeer positief naar dingen te kijken en hoe deze dingen beter kunnen. Kijken naar hoe we niet alleen  de bedrijfsmatige kant kunnen verbeteren maar ook de menselijke kant. Om vervolgens verder te kijken hoe  je die combinatie tussen proces en persoon kan vinden zodat je samen verder komt. Het is mijn focus om die twee dingen in balans te houden. Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn en te zien hoe ik hun met mijn visie mee krijg. Verder doe ik aan mountainbiken. Dat is mijn sport en tevens mijn hobby. Mijn andere hobby is ook een beetje mijn werk. Ik werk bij Media Markt als verkoop adviseur op de afdeling Hi-Fi audio en dat heeft mij een beetje aangestoken. Ik vind het leuk om hier mee bezig te zijn.

2. Hoe ben je de logistiek ingekomen?

Voordat ik Logistiek en Economie studeerde, heb ik een opleiding marketing communicatie op het MBO afgerond. Marketing communicatie is een hele leuke opleiding. Vooral de distributiekant van de marketing vond ik erg interessant. Na het MBO heb ik de keuze gemaakt om te  gaan doen wat ik leuk vond in marketing en communicatie; de logistiek. Vervolgens ben ik meerdere hogescholen geweest en bij Zwolle had ik het beste gevoel.

3. Wat vind je zo leuk aan logistiek?

Ik vind het leuk om bezig te zijn met processen en te kijken of een bestaand proces verbeterd kan worden. Door slimme dingen te doen kan je de klant extra waarde bieden. ‘’Hoe kun je zonder dat je extra geld uit geeft de klant nog beter van dienst zijn?’’ Dat is voor mij een van de dingen die je altijd in je achterhoofd moet hebben. Wat wil de klant en hoe kun je daar het beste bij helpen? Ik denk dat “de klant in alles centraal stellen”  een goede focus is in alle functies binnen de logistiek.

4. Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

Ik heb stage gelopen bij Ziggo, een van de Nederlandse televisie-, internet- en telefonie providers. Bij Ziggo heb ik aan de technische kant van het bedrijf stage gelopen. Netwerk upgrades, onderhoud en uitbreidingen worden bij Ziggo projectmatig uitgevoerd. Ik heb een onderzoek gedaan naar de leverbetrouwbaarheid van materialen voor deze projecten. Deze was laag en naar aanleiding van mijn onderzoek hebben we daar  verbeteringen door kunnen voeren waardoor de leverbetrouwbaarheid van het proces  gestegen is.

Daarnaast heb ik bij Maars Living Walls in Harderwijk een optimalisatieslag gemaakt. We hebben gekeken naar een efficiency verbetering binnen de spuiterij. Door te kijken hoe personeel beter en efficiënter ingezet kon worden. Verder heb ik onderzoeken gedaan bij bedrijven, zoals een project in de Minor Supply Chain Management waarbij we de Nederlandse bierketen in kaart hebben gebracht.

Ik ben nu aan het afstuderen bij Smedes Fine Food in Bunschoten-Spakenburg. Ik doe onderzoek naar de verhoging van de leverfrequentie waarmee Smedes Fine Food haar klanten buiten de regio beter van dienst kan zijn.. Ik onderzoek alles wat er bij komt kijken, bijvoorbeeld als het gaat om aanschaf van eventuele nieuwe vrachtwagens of het uitbesteden van de hele logistiek. Daarnaast onderzoek ik wat voor uitdagingen daarbij komen kijken.

5. Wat voor activiteiten heb je tot nu toe met JLN gedaan?

Ik ben tot nu toe mee geweest met een bedrijfsbezoek bij  Jumbo in Beilen. In het DC van Jumbo hebben we een rondleiding gehad en daar hebben we gekeken naar het proces en wat er beter kan. Het was een hele leuke ervaring. Zelf ben ik zelf wat minder actief bij de dingen die ik worden georganiseerd maar meer online zoals de website en de vlakbladen.

6. Welke 3 karaktereigenschappen passen bij jou?

Ik ben heel erg open en  probeer mijzelf open te stellen voor anderen. Tevens ben ik direct, dat hoort een beetje bij de openheid. Ik zeg waar het op staat en ik zal er nooit omheen draaien. En daarnaast ben ik zeer doel- en resultaatgericht. Ik zet een doel en ik zal er alles aan doen om het doel te bereiken. En daarvoor probeer ik dus door open en direct te zijn om mensen mee te krijgen en om samen naar een doel toe te werken.

7.  waar zie je jezelf over 5 jaar en is dat nog steeds in de logistiek?

Over 5 jaar is het mijn doel om een internationale functie te hebben. Mijn ultieme ambitie is een functie waarbij ik mijn logistieke kennis kan combineren met een sales of consultancy . Hierbij kan ik mijn kennis van logistiek en supply chain toepassen en bedrijven helpen met bijvoorbeeld het implementeren van een  ERP systeem. Het lijkt mij leuk om een multinational te helpen met het verbeteren van bedrijfsprocessen of implementeren van systemen. De combinatie van logistiek, supply chain en sales/consultancy in een internationale context lijkt mij uitdagend en erg leuk.

En welke sector?                 

De sectoren die mij erg aanspreken zijn de elektronica/technische wereld of de technische kant van FMCG. Dus niet de retail in de supermarkt, maar meer de Media Markt, BCC, cool blue of bol.com. Dat lijkt mij echt een interessante en uitdagende sector

8. Welke tips en adviezen geef je mee aan de leden van JLN?

Begin nooit te laat met het uitbreiden van de je netwerk. Als je lid bent van JLN, maak er dan ook gebruik van en zorg dat je het optimale eruit haalt, zodat je een netwerk op bouwt in de logistiek. Hiermee kan je voor jezelf een enorme springplank opbouwen voor als je op zoek gaat naar een baan of een andere uitdaging. Dat is een tip die ik mee wil geven aan jongere studenten.

9. Heb je zelf nog iets op je logistieke bucketlist staan om te doen of mee te maken?

Ik denk dat ik die bucketlist nog moet gaan schrijven. Ik sta immers aan het begin van mijn carrière. Een bucketlist item is dan natuurlijk de internationale functie in de logistiek of in een aangrenzende branche om daar echt bezig mee te gaan en het doel om daar te komen.

10. is er nog iets anders dat je mee wilt geven aan de leden van JLN?

Ik vind JLN een mooie organisatie en de boodschap, visie en missie zeer goed. Ik ben blij dat er een organisatie zoals deze is binnen onze branche omdat het toch wel de sleutel is tot samenwerking en het verbeteren van ons netwerk. Tevens heeft het ook een sociale functie, namelijk het maken van vrienden in de logistiek.

Personalia

Leeftijd 23
Woonplaats Leusden
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

 

 

Add Comment