10 Vragen aan – Bert Bruins

Wat voor persoon ben jij?

Ik houd ervan om problemen tot op de bodem uit te zoeken. Alle vraagstukken moeten opgelost worden, ongeacht de tijdsduur dat het in beslag neemt. Het oplossen van problemen moet wel economisch haalbaar blijven. Mijn sterke competenties zijn doorzettingsvermogen, sterk analytisch vermogen, teamplayer, assertief en geen 9 tot 5 mentaliteit. Daarnaast ben ik de afgelopen tijd op het gebied van communicatieve vaardigheden erg gegroeid.

Waar werk je momenteel en welke werkzaamheden voer je daar uit?

Momenteel ben ik sinds 1,5 maand werkzaam als logistiek medewerker bij Remia C.V. Ik heb een allround logistieke functie van het up-to-date houden en het administratief afhandelen van voorraadverschillen. Daarnaast zijn het beheersen van retourstromen, het uitvoeren van (mutatie) correcties en het beheersen van het daadwerkelijke voorraadbeheer ook activiteiten die ik uitvoer. De logistieke afdeling bij Remia C.V. bestaat uit 10 kantoormedewerkers.

Wat zijn jouw ambities?

Het perfectioneren van mijn huidige functie zie ik als een enorme ambitie. Pas als ik er echt klaar voor ben zou ik binnen Remia C.V. eventueel willen doorgroeien. Daarnaast zou ik het ambiëren om extra (interne) projecten uit te voeren.

Was de keuze voor logistiek een bewuste keuze?

Logistiek was voor mij een bewuste keuze. Ik ben van jongs af aan al ambitieus en hield altijd van een goede planning. Daarnaast heb ik me in de loop der jaren veel georiënteerd op verschillende vakgebieden. Logistiek trok bij mij toch altijd de meeste aandacht. Achteraf gezien ben ik blij dat ik in mezelf geïnvesteerd heb door naar open dagen en (logistieke) evenementen te gaan. Door deze activiteiten wist ik zeker dat logistiek voor mij was weggelegd.

Hoe vind je de aansluiting tussen de studie en een baan? Welke problemen kwam je tegen?

De verandering van studie naar een vaste baan is mij eigenlijk erg goed bevallen. Het vaste ritme is in het begin even wennen, maar nu voel ik me als een vis in het water! Ik merkte dat ik toe was aan een volgende uitdaging. Gedurende mijn studie was ik meestal ook al van het begin van de lessen tot een uur of 5 te vinden op school om te werken aan projecten en het maken van huiswerk. Mede daarom kon ik me zo snel aanpassen aan het huidige vaste ritme.

Wat is hetgeen waarin jij je onderscheidt?

Het doorzettingsvermogen, het per se willen oplossen van vraagstukken en het niet stoppen bij tegenslagen zijn eigenschappen die mijn onderscheiden van anderen. Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk om plezier te hebben in hetgene dat je doet. Ik denk dat ik mijn huidige functie zo leuk vind, omdat ik er veel plezier in heb en omdat de werksfeer erg goed is.

Wat zou je graag een keer doen met Jong Logistiek Nederland?

Een jaarlijks congres voor (logistieke) studenten en jong werkenden. Bij dit congres zullen dan onderwerpen besproken moeten worden die relevant zijn voor alle aanwezigen. Ik denk dan aan onderwerpen als; sollicitatieprocedures, afstuderen, het zoeken naar een baan en het verkopen van jezelf aan bedrijven. Hiermee wordt bedoeld hoe presenteer ik mij en wat is een goede en mooie opzet van een sollicitatiebrief. Deze onderwerpen kunnen dan door middel van groepsdiscussies, presentaties of workshops voor iedereen toegankelijk worden gemaakt. Daarnaast zou ik een bedrijfsbezoek bij een Dakar rallyteam wel erg gaaf vinden en ik zou dan graag willen weten waarom bedrijven, zoals Van den Bosch en De Rooij, hier grote sponsoren in zijn door middel van een eigen team.

Wat zijn de positieve en negatieve kanten van het meedoen aan zo’n rally?

Wat denk je dat de belangrijkste ontwikkelingen in de logistiek zullen zijn de komende jaren? Ik denk dat vooral de hightech industrie een grote stap gaat zetten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan RFID-chips. Nu is over deze data-chips het grote deel van de consumenten nog sceptisch, maar dit zal in de toekomst wel anders zijn. Als in de nabije toekomst de consument overstag gaat, zullen de voordelen van deze chips stijgen en daaropvolgend zouden de prijzen kunnen dalen. Een andere ontwikkeling die ik met meer dan gemiddelde interesse volg is het computergestuurd rijden. Deze ontwikkeling zou voor veel transportbedrijven wel eens van grote waarde kunnen worden!

Wat vind je van de verscherpte toelatings- en afstudeereisen van de hogescholen?

Ik vind dit een zeer goede ontwikkeling. Door de aangescherpte eisen gaat het niveau van de studenten omhoog en is de kans groter dat er gemotiveerdere mensen op de arbeidsmarkt komen. Deze ontwikkeling is voor zowel de studenten als de hogescholen erg positief. Voor de studenten is de uitdaging om zich te onderscheiden groter.

Hoe denk je dat (toekomstige) logistici het beste contact kunnen leggen/houden met de praktijk?

Ik denk dat lid worden van Jong Logistiek Nederland al een hele goede basis kan zijn om een groot netwerk op te bouwen. Zelf heb ik aan JLN veel contacten overhouden, in alle onderdelen van de logistiek. Daarnaast is het belangrijk dat studenten durven te investering in zichzelf. Het meegaan naar evenement of open dagen kost dan misschien wat tijd, maar de contacten en informatie die je daar opdoet zijn veel waardevoller!

Heb je nog een laatste tip voor studenten?

Maak visitekaartjes en wissel deze uit tijdens de activiteiten van JLN. Op deze manier krijg je meer bekendheid bij potentiële stageplekken of een baan na je studie.

Personalia

Naam
Bert Bruins
Leeftijd
26
Opleiding
Logistiek & Economie aan de Hogeschool Utecht (HBO)
LinkedIn
Klik hier om het profiel van Bert Bruins te bekijken

 

Add Comment