10 vragen aan: Christopher Gunther

1: Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Christopher Gunther en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment studeer ik aan de hogeschool van Utrecht en doe ik de opleiding Logistics management. Naast school vind ik het leuk om te sporten, in het verleden heb ik jarenlang met plezier bij de club Mhc De Reigers, hockey gespeeld. Ook vind ik het gezellig om in mijn vrije tijd een drankje te doen met vrienden.

2: Hoe zou jouw beste vriend jou beschrijven in 3 woorden?

Sociaal, behulpzaam en loyaal.

3: Hoe ben je in aanraking gekomen met logistieke sector?

Op de middelbare school mocht ik na de mavo, de havo gaan doen. Tijdens deze periode mocht ik deelnemen aan meerdere onderzoeksprojecten die bij het vak onderzoek en ontwerp van pas kwamen (Technasium). Hierdoor wist ik altijd wel dat het mij leuk leek om een beroep te doen waarin veel samen wordt gewerkt. Mijn havo diploma heb ik niet kunnen halen. Hierdoor wilde ik graag een opleiding vinden waarbij ik binnen twee jaar klaar kon zijn. Mijn vader adviseerde mij altijd om iets in de logistiek te doen, omdat dit een brede sector is met meerdere interessante onderwerpen. Na het behalen van de opleiding logistics supervisor, wist ik zeker dat ik in de logistieke sector wil doorgroeien.

4: Welke opleiding doe je en waar liggen je interesses?

Ik volg de opleiding Logistics management, en zit nu in het tweede jaar. Een mooi en uitdagende opleiding waar veel wordt samengewerkt met verschillende bedrijven en studenten. De vele veranderingen en ontwikkelingen die zich voordoen binnen de logistieke sector is wat mij het meest interesseert. Denk hierbij aan o.a. diverse disciplines die bij elkaar komen zoals: IT systemen, automatisering, transport, financiële stromen, klanten en leveranciers etc. Zelf ben ik nog zoekende wat ik nou het meest interessant vind binnen de logistieke sector.

5: Heb je een bijbaan? Zo ja, welke functie heb je daar?

Naast mijn opleiding werk ik in de horeca bij drie verschillende restaurants in Amsterdam. Daar ben ik voornamelijk de persoon die de drankjes maakt en de bestellingen van de klanten opneemt.

6: Wat is het meest interessante wat je ooit hebt gedaan buiten of tijdens je studie?

In 2017 nam ik deel aan de Young Solar Challenge met het Kajmunk College. We behaalden een zesde plaats met onze zelfgebouwde zonneboot. Het evenement daagt jongeren uit om duurzame oplossingen te bedenken en promoot teamwork, creativiteit en bewustwording van duurzame energie. Het was een inspirerende ervaring die mijn passie voor samenwerken en projectwerk versterkte. De Young Solar Challenge toonde mij op jonge leeftijd de eindeloze mogelijkheden van technologie en hernieuwbare energie.

7: Welke vaardigheden denk je dat belangrijk zijn in jouw vakgebied?

Analytisch en probleem oplossend werken, denken in processen gericht op efficiency verbetering en kostenbesparingen. Kunnen overzien van tal van disciplines en projectmatig kunnen werken. Deze vaardigheden zullen belangrijk zijn in combinatie met het goed kunnen samenwerken met mensen van allerlei achtergronden en kennis niveaus. Naar mijn mening is dit de belangrijkste vaardigheid die je nodig zult hebben om je kennis zo goed mogelijk toe te passen in de praktijk.

8: Welke ontwikkelingen in jouw vakgebied interesseren je momenteel het meest?

De ontwikkelingen die mij het meest interesseren binnen mijn vakgebied zijn de ontwikkelingen rondom duurzaamheid. Deze ontwikkelingen dragen bij aan een milieuvriendelijkere en verantwoorde logistieke sector. Duurzaamheid is een hot topic binnen het bedrijfsleven en de samenleving. Je merkt steeds meer dat mensen zich meer bewust worden van de klimaatverandering. Het verminderen van de milieu-impact van transport, optimalisatie van routes/planning en circulaire economie zijn bijvoorbeeld onderwerpen die mijn aandacht trekken.

9: Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Op dit moment vind ik het lastig om precies te zeggen waar ik mezelf over 5 jaar zie, maar ik heb wel een duidelijk doel voor ogen. Ik zou graag werken bij een bedrijf waar ik de mogelijkheid heb om mijn vaardigheden en kennis in de logistiek verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Ik wil mezelf blijven uitdagen en groeien in mijn vakgebied, zodat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de logistieke sector. Ook vind ik het belangrijk te werken bij een bedrijf met een hoge ethische standaard en sociale verantwoordelijkheid.

10: Waarom heb je ervoor gekozen om regio ambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

De reden waarom ik regioambassadeur wilde worden, is omdat het mij leuk en leerzaam lijkt om een steentje bij te dragen bij het organiseren van interessante evenementen. Dit in samenwerking met verschillende bedrijven. Ik kijk er naar uit om van elkaar te leren en ik kijk er naar uit om vooral jongeren te mogen inspireren en zo op weg te helpen bij een de mooie ontwikkeling in de logistieke sector. En tegelijkertijd scholieren te enthousiasmeren om te kiezen voor logistiek en Supply Chain als studie en carrière.

Personalia

Leeftijd 21
Woonplaats Hoofddorp
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken