10 vragen aan: Frank Warmerdam

1. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Doorzetter, Hard werkend, Leergierig

2. En zijn deze eigenschappen belangrijk voor een carrière in de logistiek?

Ik denk dat je nieuwsgierig en leergierig moet zijn als je iets wil bereiken. Ik denk dat deze eigenschappen niet perse behoren tot de logistieke sector maar aan alle werkzaamheden waar je verder in wil komen.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek/supply chain management?

Ik ben met de logistiek in aanraking gekomen tijdens mijn bijbaantje in de supermarkt. Tijdens de uren van het vakkenvullen bedacht ik me waar de producten vandaan kwamen en hoe ze bij ons in de winkel terecht waren gekomen.

4. Welke opleiding doe je?

Ik studeer Logistics Management aan de hogeschool Utrecht

5. Waarom heb je voor deze opeiding gekozen?

Tijdens het rondsnuffelen naar studies die ik leuk zou vinden ben ik ook bij Logistics Management terecht gekomen. Deze opleiding trok me aan omdat je gericht bezig bent met problemen uit de praktijk.

6. Hoe zit een gemiddelde dag er voor jou uit?

Een gemiddelde dag bestaat uit stage lopen waarmee ik bezig ben om problemen uit het bedrijf op te lossen. Als ik thuis kom ga ik lekker eten, om vervolgens een paar uurtjes met de studie bezig te zijn.

7. Wat vind je leuk aan de logistiek?

Ik vind Logistiek leuk omdat je altijd verbeteringen hebt. Er zijn momenteel veel open vraagstukken waar je je op kan storten. De ontwikkelingen van de nu hebben oplossingen nodig met de denkwijze van nu, dit vind ik erg leuk om aan te pakken.

8. Waarom heb je er voor gekozen regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te gaan halen?

Ik ben regioambassadeur geworden omdat ik meerdere evenementen van JLN al had meegemaakt. Ik wilde hier een actievere rol in vervullen omdat ik met leuke en gezellig mensen kon samenwerken en ik wist dat ik in een goed team terecht zou komen. Voor mezelf wil ik graag een groot, sterk en stabiel netwerk opbouwen en de in’s and out’s van veel bedrijven zien. Als regioambassadeur van JLN kom je in contact met veel mensen die allemaal iets voor je kunnen betekenen maar die het ook gezellig vinden om (in)formeel over de logistieke situaties te praten.

9. Wat vind jij het grootste voordeel van Jong Logistiek Nederland?

Het grootste voordeel van JLN vind ik dat je nieuwe mensen leert kennen, dat je informatie kan uitwisselen en dat je met deze mensen kan sparren over verschillende logistieke kwesties. JLN brengt deze mensen samen. Ook organiseert JLN bedrijfsbezoeken waardoor je veel bedrijven van binnen gaat zien. Hierdoor kan je voor jezelf bekijken wat je een leuke logistieke sector vind om te gaan werken of om stage te lopen.

10. Tenslotte, wat is je advies voor logistici in spe?

Mijn advies voor mensen die twijfelen om de logistiek in te gaan is om goed na te denken wat je echt wil, vind je het leuk om problemen aan te pakken, kan je out-of-the-box denken en vind je het leuk om in teamverband dit aan te gaan? Logistiek is een half open studie. Het is niet dat je aan één richting voor de rest van je leven vast zit aan logistiek maar het breid je denkvermogen wel uit als je iets anders gaat doen maar wel weet wat er qua logistiek allemaal omgaat.

Personalia

Leeftijd 19
Woonplaats Geldermalsen
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur