10 vragen aan: Jorrit Klein

1. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Leergierig, Resultaat gericht en Analytisch

2. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek/supply chain management?

Mijn vader heeft altijd in de logistiek gewerkt in verschillende functies: teamleider, warehouse manager etc.. en is nu docent logistiek. Op de open dag wilde ik door de goede verhalen van mijn vader ook naar Logistics Engineering & Management kijken. Op de open dag sprak dit mij zo erg aan dat ik besloot om deze studie te gaan volgen.

3. Welke opleiding doe je?

Ik volg de dubbele bachelor opleiding Logistics Engineering en Logistics Management aan de Breda University of Applied Sciences (voormalig NHTV).

4. Hoe ontwikkel je je naast je studie?

Naast mijn studie lees ik veel en luister ik naar podcasts. De reeks elementaire deeltjes is zeker aan te raden en daarnaast luister ik graag naar de drive podcast van Mark Tuitert. Daarnaast ben ik korfbaltrainer van de B1, waar ook andere vaardigheden weer nodig zijn. Tenslotte zal ik me vanaf nu naast mijn studie bezig houden als regioambassadeur West bij Jong Logistiek Nederland.

5. Heb je al een idee wat je na je studie wilt gaan doen?

Allereerst zal ik verder willen studeren voor mijn master. Masters waar ik nu nog over twijfel zijn: International Management, Behavioural Economics of Supply Chain Management. Na mijn master wil ik graag een wereldreis maken en dan…..

6. Wat zijn volgens jou eigenschappen die belangrijk zijn in de logistieke sector?

Creativiteit, resultaatgerichtheid, doorzettingsvermogen, analytisch, reflectief en het hebben van zelfspot. Je moet kunnen roeien met de riemen die je hebt, maar ook kunnen nadenken hoe je ervoor kan zorgen om andere roeien te krijgen om sneller vooruit te gaan.

7. Wat vind je leuk aan de logistiek?

De breedte van het vak. Het is een heel groot gebied. Het is overal. Het is dynamisch. Er is geen één waarheid. Je doet nooit elke dag hetzelfde.

8. Welke trends gaan er volgens jou de logistiek bepalen?

Artificial Intelligence, 3d printing, block chain, data sharing, duurzaamheid en veiligheid.

9. Hoe blijf je up-to-date van deze trends?

Mijn opleiding, Linkedin en logistieke bladen (Evofenedex, DHL, Jong Logistiek Nederland)

10. En tot slot, waarom heb je er voor gekozen regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te gaan halen?

Ik heb ervoor gekozen om regio ambassadeur te worden om meer mensen in de logistiek te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als ik. Bovendien hoop ik zo meer betrokken te raken bij leuke logistieke evenementen en in contact te komen met leuke logistieke bedrijven

Personalia

Leeftijd
Woonplaats Berkel en Rodenrijs
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur