10 Vragen aan – Jouke Tuinier

Wat voor persoon ben jij?

Ik ben een vastberaden en ambitieus persoon die het maximale uit zijn carrière wil halen. Zo heb ik tijdens mijn opleiding bij zoveel mogelijk verschillende branches in de keuken gekeken. Ik heb projecten gedaan in een ziekenhuis, in een postsorteercentrum, bij een transportbedrijf en heb ik stage gelopen in een productieomgeving en bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast had ik tijdens mijn opleiding een baan op de planning van een DC.

Waar werk je momenteel en welke werkzaamheden voer je daar uit?

Sinds februari 2013 ben ik productieplanner bij Koninklijke Peijnenburg in Sintjohannesga. Hier ben ik verantwoordelijk voor de korte en lange termijn planning van de plant Sintjohannesga. Verder zorg ik ervoor dat de grondstoffen en verpakkingsmaterialen tijdig binnen zijn. Ook help ik mee met een project om SAP beter te integreren in de bedrijfsprocessen, zodat we betere gegevens en rapportages hebben en kunnen besparen met voorraadbeheer door voorraadverschillen te verkleinen de veiligheidsvoorraden en bestelhoeveelheden beter aan te sluiten bij de forecast.

Wat zijn jouw ambities?

In de toekomst ambieer ik een leidinggevende functie waarbij ik naast dagelijkse verantwoordelijkheden ook verbeterprojecten op logistiek gebied mag leiden bij een groot (internationaal) bedrijf. Daarbij denk ik aan functies als logistiek manager of supply chain manager. Ook het meebepalen welke koers een bedrijf moet varen op lange en korte termijn vind ik interessant en lijkt mij in de toekomst ook erg leuk om te doen.

Was je keuze voor logistiek een bewuste keuze?

Logistiek was een bewuste keuze. Van kinds af aan was ik veel aan het plannen en kan ik makkelijk zaken onthouden. Toen ik tijdens de HAVO bij een opendag van de opleiding Logistiek en Economie in Zwolle kwam, wist ik al snel dat dit de opleiding was die bij mij zou passen. Ook tijdens mijn stages, projecten en tijdens mijn huidige werkzaamheden merk ik dat dit het vakgebied is dat bij mij past. Ik vind het leuk om bij veel verschillende processen betrokken te worden, zoals inkoop, productie, innovatie, planning, tijdig uitleveren aan klanten en administratieve zaken.

Je hebt een aantal maanden door Australië gereisd. Is je op logistiek gebied hier iets opgevallen?

Wat mij het meest opgevallen is, is dat op vliegvelden zoveel goederenstromen, mensen en vliegtuigen door elkaar bewegen en dat de kans op een fout bijna nihil is. Iedereen zit op tijd in het juiste vliegtuig met de juiste bagage. Ik vind de processen op een vliegveld altijd heel interessant en vind het mooi om te zien hoe alles georganiseerd is.

Wat zou je graag een keer doen met Jong Logistiek Nederland?

Ik vind het leuk om met JLN naar bedrijfsbezoeken te gaan. Het is belangrijk om bij andere bedrijven in de keuken te kijken. Hier steek ik dan ook veel van op. Helaas kom het door er de laatste tijd niet meer van door drukte op mijn werk.

Hoe vind je de aansluiting tussen de studie en jouw huidige functie? Welke problemen kwam je tegen?

Ik vind de opleiding qua theorie goed aansluiten op mijn huidige functie. Ik ben veel bezig met optimale bestelhoeveelheden, veiligheidsvoorraden en we gebruiken MRP-systemen. Qua soft skills ben ik blij dat ik bij mijn afstuderen gekozen heb voor het Topcoaches voor Toptalent traject van de EVO. Hier heb ik naast mijn afstudeeropdracht ook coaching gehad op een drietal competenties die ontwikkelbehoefte hadden.

Wat denk je dat de belangrijkste ontwikkelingen in de logistiek zullen zijn de komende jaren?

De komende jaren zullen de globalisering en duurzaamheid een grote rol gaan spelen verwacht ik. De afstanden in de wereld worden steeds beter te bereizen en daardoor komen goederen ook steeds makkelijker van de ene kant van de wereld naar de andere kant. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid ook snel met het terugbrengen van de uitstoot van de transportmodaliteiten. Ik verwacht dat binnen een aantal jaar het merendeel van het transport elektrisch is.

Hoe denk je dat we innovatie in de logistiek kunnen stimuleren?

Door er veel met elkaar over te brainstormen en gezamenlijk tot goede ideeën te komen. Als je veel kunt sparren met soortgenoten over dit onderwerp kunnen er snel goede ideeen ontstaan.

Wat is hetgeen waar jij je in onderscheid?

Ik ben leergierig en ben breed geïnteresseerd waardoor ik snel doorheb hoe dingen anders moeten en kunnen. Ook ben ik handig met computers en softwaresystemen, dit komt goed van pas aangezien tegenwoordig alles digitaal gaat.

Personalia

Leeftijd 24
Opleiding
Christelijke Hogeschool Windesheim Bachelor of Business Administration (BBA), Logistiek en Economie
Huidige functie
Productieplanner bij Koninklijke Peijnenburg in Sintjohannesga.
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment