10 vragen aan: Kiki Zwinkels

1. Kan je iets over jezelf vertellen?

Hi ik ben Kiki! Ik ben 24 jaar en woon in Nunspeet. Ik studeer Logistics Engineering op Hogeschool Windesheim. Ik ben sinds kort regio ambassadeur bij JLN, daarnaast ben ik lid van een lokale politieke partij en werk ik parttime. In mijn vrijetijd ben ik vaak druk met van alles en nog wat, mijn vriend zou zeggen dat ik een echte hobbyhopper ben.

2. Hoe zou jouw beste vriend jou beschrijven in 3 woorden?

Enthousiast, eigenwijs en leergierig.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistieke sector?

Ik ging vroeger met mijn vader naar de bloemenveilig in Naaldwijk. Dit voelde echt als een uitje! Ik vond het geweldig om te kijken naar de gigantische drukte op de veilingvloer. Nu ik daarop terugkijk, hebben die momenten mij al vroeg een inkijkje in de logistiek gegeven. Mijn enthousiasme voor de logistieke sector is ontstaan toen ik begon aan mijn opleiding.

4. Welke opleiding doe je en waar liggen je interesses?

Ik volg de opleiding Logistics Engineering, en zit nu in het derde jaar. Ik heb een heel breed interessegebied, maar het komt vooral neer op het volgende: ik vind het leuk om mensen/afdelingen/bedrijven te helpen om beter op elkaar af te stemmen. Ik vind de (online) FMCG en food-/supermarktsector super interessant, deze sectoren trekken mij dan ook het meest. Daarnaast vind ik het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering een hele leuke uitdaging.

5. Heb je een bijbaan? Zo ja, welke functie heb je daar?

Na mijn stage afgelopen najaar ben ik blijven hangen bij Wehkamp. Hier werk ik een dag per week aan projecten binnen het Supply Chain Team. Ik denk dat mijn functie het best omschreven kan worden als (parttime) Supply Chain Engineer.

6. Wat is het meest interessante wat je ooit hebt gedaan buiten of tijdens je studie?

Onlangs heb ik meegedaan aan de Scania Inovathon. Hierbij werkte ik in een multidisciplinair- en internationaal team aan een vraagstuk op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de supply chain van Scania. Dit was een ervaring die mij veel geleerd heeft over mezelf, samenwerking en duurzaamheid. Daarnaast heeft het me een inkijkje gegeven in Scania Logistics als bedrijf.

7. Welke vaardigheden denk je dat belangrijk zijn in jouw vakgebied?

Naar mijn idee is een van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt: het kunnen samenwerken met verschillende mensen. Daarnaast denk ik ook dat het van belang is dat je goed kunt analyseren, oplossingsgericht kunt werken en oog hebt voor meer dan alleen je eigen afdeling.

8. Welke ontwikkelingen in jouw vakgebied interesseren je momenteel het meest?

Alles dat te maken heeft met data. Er zijn steeds meer voorwerpen “smart” gemaakt. Dat er hele gedetailleerde informatie verzameld kan worden over van alles vind ik een interessante ontwikkeling. Dat beslissingen onderbouwd kunnen worden door deze data vind ik super interessant. Ook denk ik dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen in bedrijven.

9. Veranderingen in de logistiek kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

In een glazenbol kijken is niet echt iets voor mij. Ik hoop dat ik tegen die tijd mijn bachelor (en wellicht een master?) afgerond heb en een baan heb gevonden die bij mij past. Waar ik tegen die tijd aan de slag ben? Dat durf ik nog niet te zeggen!

10. Waarom heb je ervoor gekozen om regio ambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

Als regioambassadeur hoop ik te helpen met het uitbreiden van het netwerk van JLN. Door het organiseren van bedrijfsbezoeken wil ik jonge logistici enthousiasmeren en betrekken bij het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik zelf de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij verschillende bedrijven.

Personalia

Leeftijd 24
Woonplaats Nunspeet
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur