10 vragen aan: Leonie Ros

1. Kan je iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Leonie Ros, ik ben 20 jaar oud en woon in Winterswijk.

2. Hoe zou jouw beste vriend jou beschrijven in 3 woorden?

Zorgzaam, kritisch en gedreven

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistieke sector?

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door alles wat er in de lucht te zien is. Het observeren van de wolken die voorbij gaan, de vliegtuigen die overheen vliegen en de vogels die op kracht zich verweren tegen de wind, zijn mijn interesses. Doordat mijn moeder op haar werk, de transporten verzorgd, ben ik mij ook steeds meer gaan verdiepen in de andere wijzen van vervoeren.

4. Welke opleiding doe je en waar liggen je interesses?

Ik volg de opleiding Logistics Engineering, waarbij ik op dit moment de minor Supply chain Engineering volg. Ik ben geïnteresseerd in het oplossen van problemen. Ik zoek graag naar oplossingen die goed en doordacht zijn onderzocht.

5. Heb je een bijbaan? Zo ja, welke functie heb je daar?

Ik werk op een camping in Winterswijk. Ik werk hier zowel in het restaurant als ook in de winkel.

6. Wat is het meest interessante wat je ooit hebt gedaan buiten of tijdens je studie?

In 2017 ben ik met de muziekvereniging naar China geweest om concerten te geven. Tussen de concerten door heb ik verschillende steden van China gezien en heb ik de cultuur van China leren kennen. De hele reis was hierdoor een hele leerzame en leuke tijd.

7. Welke vaardigheden denk je dat belangrijk zijn in jouw vakgebied?

  • Analytisch vermogen
  • Professioneel werken
  • Procesmatig denken

8. Welke ontwikkelingen in jouw vakgebied interesseren je momenteel het meest?

Ik ben erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom duurzaam transporteren en anders transporteren van goederen en personen. Ik denk dan ook graag na over hoe er over tientallen jaren getransporteerd gaat worden.

9. Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Dit vind ik lastig te zeggen, maar ik hoop dat ik over vijf jaar een baan heb waarbij mijn analyses kan loslaten op processen. En door de nieuwe innovaties, deze processen kan verbeteren.

10. Waarom heb je ervoor gekozen om regio ambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

De reden waarom ik regio ambassadeur wilde worden, is omdat ik graag wil bijdragen aan de ontwikkeling van de logistieke sector in Nederland. Ik merk dat de locatie, een doorslaggevende factor is geworden wanneer bedrijven naar de toekomst kijken. Deze factor heeft echter invloed op alles en iedereen in de regio. Door de rol als regioambassadeur te hebben zou ik graag de mensen kennis willen laten maken met logistieke bedrijven. Deze ontmoetingen zullen hierbij specifiek plaatsvinden in het oosten van Nederland.

Personalia

Leeftijd 20
Woonplaats Winterswijk
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur