10 Vragen aan – Linda van Wilpen

Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek?

Op mijn middelbare school heb ik naast mijn verplichte keuzevakken ook een additioneel keuzevak gekozen. Ik kon niet kiezen tussen “Informatica” en “M&O”, zodoende heb ik besloten beide vakken te nemen in mijn examenpakket. Ik vond deze vakken erg leuk en ik denk dat als je deze twee combineert dat je al gauw bij logistiek uitkomt. Daarnaast is mijn vader werkzaam in de logistiek en daar krijg ik thuis ook een hoop van mee.

Wat vind je zo leuk aan logistiek?

Logistiek is voor de meeste mensen iets vanzelfsprekends; een artikel ligt netjes in het schap van een winkel en als het juiste artikel er niet ligt, haal je het ergens anders. Ik vraag mij af welke reis zo’n product heeft afgelegd voordat het daar ‘’zo vanzelfsprekend’’ ligt. Supply Chains en de samenwerking tussen deze ketenspelers vind ik erg interessant om naar te kijken. Beslissingen die gunstig zijn voor het een ketenspeler kunnen resulteren in bottlenecks bij de andere ketenspelers. Daarnaast vindt ik Logistiek in combinatie met MVO een erg interessant onderwerp.

Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

De opleiding Logistiek en Economie op de Hogeschool Utrecht biedt ons veel ruimte voor het lopen van stage. Zo heb ik ruim een jaar stage mogen lopen bij Hollander Techniek, zij assembleren onder andere het kassameubilair voor Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Ik heb mij daar bezig gehouden met de introductie van Kritische Prestatie Indicatoren en de implementatie van Lean 5S. Daarnaast heb ik een jaar stage mogen lopen op het hoofdkantoor van Hunkemöller, waar tegelijkertijd het distributiecentrum is. Bij Hunkemöller heb ik mogen werken aan 4 projecten, waaronder het doen van onderzoek hoe orderpickers met een andere indeling van het magazijn effectiever en meer ergonomisch kunnen werken.

Wat heb je tot dusver geleerd van de bedrijfsbezoeken die JLN aanbiedt?

Ik ben afgelopen dinsdag 29 april bij het bedrijfsbezoek aan Rhenus Logistics geweest.  Vanuit stage kende ik het begrip ‘’Entrepot E’’, maar ik heb nog nooit een samenwerking gezien tussen een bedrijf en de douane als bij Rhenus Logistics. Door middel van een X-ray kan de douane meekijken met de zendingen van Rhenus Logistics, een tijdwinst voor beiden. Daarnaast vond ik de presentatie van Air Cargo Netherlands erg interessant, omdat wij bij de Hogeschool Utrecht niet zover ingaan op luchtvaartlogistiek. Daarnaast waren de bedrijfsbezoeken vanuit VLM bij DPD in Veenendaal en Docdata in Waalwijk ook erg interessant.

Welke drie karaktereigenschappen passen het best bij jou?

Proactief, creatief en gedreven.

Wat betekent Jong Logistiek Nederland voor jou?

Een netwerk van gelijkgestemden. De mensen die ik tijdens bijeenkomsten van JNL heb gesproken hebben allemaal andere motieven om voor logistiek te kiezen en hebben daardoor andere ervaringen opgedaan binnen het logistieke werkveld. Het is super dat bedrijven openstaan om ons als JLN te ontvangen in de vorm van presentaties en bedrijfsbezoeken. Daarnaast mag ik op 11 November 2014 helpen de Themadag Fashionlogistiek te organiseren, echt super leuk!

Waarom moeten leden zich voor dit event aanmelden?

Fashionlogistiek is een hele andere tak van sport, waarbij doorlooptijd en service erg belangrijk is. De uitdaging voor logistiekelingen binnen Fashionlogistiek is zorgen dat artikelen op het juiste moment (themadatum), met de juiste kwaliteit voor de juiste prijs in de winkel ligt. De komst van E-commerce heeft invloed gehad op de manier waarop Fashionlogistiek nu wordt georganiseerd, net als internationalisering en MVO. Wij zijn te gast bij MS mode, een uitgelezen kans om te ervaren hoe Fashionlogistiek er in de praktijk uitziet!

Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek?

Over vijf jaar hoop ik mijn master Supply Chain Management afgerond te hebben en werkzaam te mogen zijn binnen de Luchtvaart- of Fashionlogistiek.

Omschrijf jouw droombaan

‘’Een Supply Chain functie bij een groot luchtvaartbedrijf‘’ stond toen ik met deze opleiding begon aan het einde van mijn 10-jarenplan. Ik zou nog steeds graag bij een groot luchtvaarbedrijf willen werken, maar heb bij Hunkemöller mogen ervaren hoe leuk Fashionlogistiek is. Mijn droombaan zou op dit moment een Supply Chain functie binnen luchtvaartbedrijf of een modeketen zijn waarbij ik mij onder andere bezig mag houden met MVO.

Welke tips en adviezen geef je aan de nieuwe/overige leden van JLN?

Zoals Stephen Covey zou zeggen: ‘’Wees proactief en begin met een eind voor ogen!’’  Als je weet waar je over een paar jaar wilt staan, ben je veel gemotiveerder en bewuster bezig met je opleiding bezig. Daarnaast brengt het allemaal nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo doe ik mee aan het Honoursprogramma van de Hogeschool Utrecht en ben ik op dit moment bezig met het oprichten van een hogeschool brede Honourscommunity. Daarnaast ben ik mee geweest met de International Air Cadet Exchange naar Canada, Hong Kong en Nieuw Zeeland, een uitwisselingsprogramma voor luchtvaart geïnteresseerden. En niet te vergeten, het helpen organiseren van de themadag Fashionlogistiek.

Personalia

Leeftijd
20
Woonplaats
Baarn
Opleiding
Logistiek en Economie, Hogeschool van Utrecht
Huidige functie
Honoursstudent Logistiek en Economie bij Hogeschool Utrecht
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment