10 vragen aan – Luc de Jong

1.Hoe ben jij in aanraking gekomen met logistiek/supply chain management?

Door middel van mijn studie Bedrijfsmanagement midden en klein bedrijf & techniek  ben ik in aanraking gekomen met logistiek. Er werden tijdens mijn opleiding verschillende projecten gedaan met logistieke onderwerpen en toen heeft het mijn aandacht getrokken.

2.Wat is jouw huidige functie?

Operations Manager bij CEVA Logistics.

3.In hoeverre heeft jouw opleiding jou geholpen in het uitvoeren van je huidige werkzaamheden?

Met name de basiskennis van logistiek en verandermanagement heeft me geholpen om te zijn waar ik nu ben.

4.Hoe heb jij het voor elkaar gekregen om genomineerd te worden als Logistiek Talent van 2017?

Ik heb in 2016 een aantal projecten gedaan bij de klant waar ik verantwoordelijk ben voor de logistieke activiteiten in het warehouse. De situatie waarin ik bij deze klant terecht kwam was nog instabiel en aan mij de taak om samen met de afdelingshoofden en medewerkers het stabiel te maken. Het project waar met name de focus naartoe gegaan is, is het vereenvoudigen van de stromen aan de kant van uitgaande goederen. CEVA vond dit project goed en wilde mij met dit project de kans geven om mee te doen aan deze verkiezing.

5.Wat zijn volgens jou de drie belangrijkste competenties van een toekomstig logistiek manager?

  1. Teamplayer
  2. Overtuigingskracht
  3. De rust bewaren

6.Zie jij jezelf over vijf jaar nog steeds in de logistiek werken?

Ja, voor mijn gevoel ben ik nog niet uitgeleerd in de Logistiek en krijg ik nog elke dag veel energie door het werken in de Logistiek.

7.Welke technologische ontwikkeling denkt jij dat de grootste invloed gaat hebben in de logistiek van de toekomst?

Automatisering, zowel bij de ingaande – als uitgaande goederenstroom.

8.Kun jij jouw belangrijkste logistieke ervaring eens met ons delen?

Keep It Simple voor iedereen. We willen af en toe heel veel moeilijke constructies bedenken om de producten in het magazijn te krijgen of uit te sturen richting de klant. Het is belangrijk dat juist de medewerker het nut van deze constructies in gaat zien. Wanneer dit het geval is, kun je het maximale uit de medewerkers halen.

9.Waar zie jij voor het bedrijfsleven de grootste kansen en mogelijkheden?

Kansen zie ik met name in het standaardisreren van werkwijzes en het vereenvoudigen van werkwijzes. Dit kan in de breedste zin van het woord.

Mogelijkheden liggen er om nog meer in te spelen op de huidige wensen van de consument. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om innovatie toe te voegen in de logistieke wereld.

10.Wat voor tips zou jij potentiële logistici willen meegeven?

Vind je het leuk om in een dynamische wereld te werken waarin geen dag hetzelfde dan is de Logistiek een bedrijfstak die bij deze potentiële logistici past. Logistiek is een bedrijfstak die continu veranderd, waardoor het leuk blijft. Logistiek is een bedrijfstak die niet zal vergaan, waardoor baangarantie hoog is.

Aanwezig zijn op de finaledag van Jong Logistiek Talent en Logistiek Manager van het Jaar? Dat kan! Inschrijven kan hier.

Mijn naam is Luc de Jong, 25 jaar oud, woonachtig in Oud – Gastel waar ik samen woon met mijn vriendin Suzanne. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, zo voetbal ik bij SC Gastel in het 1eelftal en sla ik af en toe een balletje op de tennisbaan. Na het voetbalseizoen vind ik het fijn om mijn conditie op peil te houden door middel van hardlopen. In de weekenden vind ik het fijn om lekker uit eten te gaan.

Personalia

Leeftijd 25
Woonplaats Oud-Gastel
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

Add Comment