10 Vragen aan – Nicolaas Zondervan

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek?

Ik werk sinds begin 2011 in een Albert Heijn filiaal, daar ben ik vanaf dat moment in aanraking gekomen met Logistiek. In het begin wist ik nog niet dat het hele proces achter ‘de nieuwe vulling’ elke avond, logistiek heette. Dat vond ik zo interessant dat ik logistiek ben gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht.

2. Wat vind je zo leuk aan logistiek?

In Havo 5 heb ik goed nagedacht over wat ik zou gaan studeren. Vanwege mijn interesse in operationele processen (niet-operationele activiteiten vind ik minder “er toe doen”) ben ik Logistiek gaan studeren.

Het leek me leuk om binnen het bedrijfsleven iets te doen. Wat ik wilde gaan doen was mijzelf vrij duidelijk, ik wilde me eerst niet met financiën bezig houden. Ik wilde, net als bij AH, proberen bedrijfsprocessen zo goed/goedkoop/duurzaam te laten verlopen. Dat doel kan denk ik erg goed waargemaakt worden met mij studie.

3. Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

Ik heb stage gelopen bij Remia te Den Dolder (saus- margarinefabrikant). Daar heb ik erg goed de supply chain en daarmee de hele logistiek leren kennen. Mijn opdracht was om de supply chain van een van Remia’s producten te beschrijven. Dit heb ik gedaan door hands-on de werkvloer op te gaan (in Remia’s geval: de fabriek in) en heb mensen daar in detail gevraagd wat ze precies deden om hun werk gedaan te krijgen. Dit heb ik beschreven in een verslag, waar ik persoonlijk erg trots op ben.

4. Wie is jouw (logistieke) held/voorbeeld en waarom?

Op dit moment heb ik geen persoonlijke held of voorbeeld. Ik vind mensen die waarde hechten aan het dienen van de maatschappij, vanuit een businessperspectief, erg interessant. Dit is omdat ik zoiets zelf later ook zou willen doen.

5. Welke drie karaktereigenschappen passen het best bij jou?

Ik ben vooral erg flexibel. Ik kan op korte termijn afspraken maken met vrienden en met mijn werk. Ik ben communicatief erg sterk en ik kan het met verschillende type mensen erg goed vinden. Dat vind ik ook erg leuk, omdat ik daardoor verschillende opinies meemaak. De derde karaktereigenschap is samenwerken. In een team werken is voor mij een must. Ik leer door discussie, conflict en overleg erg veel. Door middel van deze drie “samenwerkingsvormen” kan ik erg goed met mensen één doel bereiken.

6. Wat betekent Jong Logistiek Nederland voor jou?

Via JLN – gekoppeld aan de vereniging Logistiek management – krijg ik erg veel informatie over lange termijn ontwikkelingen binnen de Nederlandse logistiek. Door naar meetings te gaan zoals het jaarcongres en bedrijfsbezoeken, leer ik ook nieuwe mensen kennen die net als ik zijn geïnteresseerd in logistiek.

7. Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek?

Op dit moment iets zeggen voor een beslissing die je over 4,5 jaar neemt vind ik lastig, maar ik denk dat ik dan bezig ben met een Universitaire Master in Marketing of in Supply Chain Management.

8. Omschrijf jouw droombaan

Ik heb pas kort geleden kennis gemaakt met het bedrijfsleven. Voor mij kwam dit tot leven toen ik mijn propedeuse deed. In deze periode kreeg ik allemaal vakken/cursussen die een deel van de “business world” belichtten. Van mijn droombaan ben ik hierdoor nog niet zo heel erg zeker. Ik vind het leuk om met mensen te communiceren, vertrouwen op te bouwen en oplossingsgericht te denken. Ik denk dat ik door deze aspecten een goede ketenregisseur/supply chain manager zou zijn.

9. Een kantoorfunctie of midden in het werkveld/op de vloer?

Een functie op kantoor met het doorberekenen van logistieke verbeteringen lijkt mij saai. Ik wil op de werkvloer aanwezig zijn en met medewerkers praten over hoe logistieke problemen opgelost kunnen worden. Door de informatie van de operationele werknemers te bundelen en te analyseren, denk ik problemen op te kunnen lossen.

10. Welke tips en adviezen geef je aan de nieuwe/overige leden van JLN?

Check een baan waar je leiding kunt geven of waar je op een andere manier je persoonlijke competenties kunt ontwikkelen. We gaan naar een maatschappij toe waarin persoonlijke competenties het meest gelden, waarin je met goede persoonlijke competenties het meeste kunt bereiken. Wees hartelijk, aardig en vooral rechtvaardig tegenover werknemers.

En dit wilde ik zelf nog even kwijt..

Op dit moment ben ik dus bezig met mijn studie. Ik hoop dat mensen die dit lezen en die nog een mogelijkheid zien om een stagiair op te nemen in hun bedrijf/het bedrijf waar ze stage lopen, mij zullen contacten. Ik zoek dus een stage/traineeship voor een jaar lang, 3 dagen per week. Mijn persoonlijke interesse ligt bij de B2C-, FMCG-, Food- en Retailmarkt. Een stageplek op een praktische plek met directe link naar de praktijk lijkt mij erg interessant en leerzaam.

Personalia

Leeftijd
17
Woonplaats
Amersfoort, UTR
Opleiding
Logistiek en Economie, Hogeschool Utrecht
Huidige functie
2e jaars Student en Teamleider in opleiding bij Albert Heijn
Vrije tijd
Hardlopen, mensen ontmoeten
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment