10 Vragen aan – Nonet Muhring

Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek?

In 2007 ben ik begonnen aan de opleiding ‘Human Logistics’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding trok mijn aandacht door het organisatorische aspect in de studie. Ik ben altijd al bezig geweest met organiseren en regelen. Doordat ik de kans heb aangegrepen om een dag mee te lopen met de studie, heb ik mij een goed beeld kunnen vormen wat de studie inhoudt. Logistiek en Technische Vervoerskunde was hierdoor een perfecte keuze voor mij.

Wat vind je zo leuk aan logistiek?

Al snel tijdens de studie werd mij duidelijk dat de logistieke branche een dynamische en uitdagende wereld is. Bovenal werd duidelijk dat vrijwel elke organisatie valt en staat met een goede logistieke organisatie. Logistiek is zowel horizontaal, verticaal en diagonaal in bedrijven terug te vinden, zoals een spin in het web, waardoor het niet snel saai wordt en er vrijwel een continue aanwas van (nieuwe) uitdagingen te wachten staat!

Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

Begin 2011 vertrok in naar Curaçao om mijn derdejaars stage te lopen bij een Mobiliteitsbedrijf. Om enige tijd na deze stage en mijn terugkeer naar Nederland te overbruggen ben ik gaan helpen in de warehouse van Digicel Dutch Caribbean, een internationale telecom aanbieder. Al snel werd ik aangenomen als Logistics & Distribution Executive, waardoor ik besloot mijn studie tijdelijk te onderbreken. Mijn verantwoordelijkheden en plichten betroffen forecasting, inkoop, distributie van commerciële voorraad en het beheer van prijzen en budgetten. Naast mijn dagelijkse verantwoordelijkheden was ik ook verantwoordelijk voor de optimalisatie en implementatie van verkoopprocessen. Na 2,5 jaar wonen en werken in de Caribbean wilde ik mijn studie weer oppakken en keerde ik terug naar Nederland. Kort na mijn terugkeer kwam ik in contact met TLN (Transport Logistiek Nederland) en DB Schenker Logistics wat resulteerde in mijn deelname aan de tv serie ‘Hollands Goud’ en de mogelijkheid om bij DB Schenker mijn scriptie te schrijven. Deze ervaringen hebben mij een helder beeld gegeven van hoe transport verbonden is met logistiek.

Wie is jouw (logistieke) held/voorbeeld en waarom?

Degene die mij het meest geïnspireerd heeft vanaf het begin af aan, is mijn moeder. Als stewardess heeft zij altijd gevlogen voor de KLM, waarbij ‘de wereld aan haar voeten lag’. Het was fascinerend om te zien hoe zij passagiers begeleidde van A naar B en om te beseffen hoe bereikbaar de wereld kon zijn.

Welke drie karaktereigenschappen passen het best bij jou?

  • Doorzettingsvermogen
  • Creatief
  • Analytisch

Wat betekent Jong Logistiek Nederland voor jou?

JLN biedt naar mijn mening veel kansen voor studerende en young professionals in de logistiek. Het inspireert mij en mijn doelgroep door ervaringen op te doen en kennis uit te wisselen. En ik moet eerlijk toegeven dat het een goede ‘netwerking-tool’ is!

Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek?

Recentelijk ben ik begonnen bij een E-commerce bedrijf als Supply Chain Planner Fashion. Daarvoor heb ik veel gezien en geleerd van de transport wereld. Nog daarvoor heb ik een heel duidelijk beeld kunnen vormen van de telecom wereld. Mijn interesse is breed en ik kan niet aangeven in welke branche ik werkzaam zal zijn in de toekomst. Wat ik wel weet is dat ik graag groei, veel wil leren en uitdagingen niet uit de weg zal gaan. Aangezien ik tot op heden ‘never a dull moment’ heb meegemaakt in de logistiek, verwacht ik zeker nog in de logistiek te werken over vijf jaar! Hopelijk ergens op management niveau in een organisatie waarbij innovatie en commercie hoog in het vaandel staan.

Omschrijf jouw droombaan

Door werkervaring ontwikkelde mijn interesse zich meer in de richting van procesoptimalisatie, een heel belangrijk onderdeel binnen de logistiek. In de toekomst hoop ik in de richting van Operations Management/Project Management te werken en nieuwe en bestaande processen te verbeteren/vereenvoudigen.

Een kantoorfunctie of midden in het werkveld/op de vloer?

Ik zie mijzelf werkend op kantoor, maar ik kan niet te lang stilzitten dus ik schroom niet om mijn mouwen op te stropen en in te springen waar nodig.

Welke tips en adviezen geef je aan de nieuwe/overige leden van JLN?

Potentiële nieuwe leden zou ik graag willen aanmoedigen om lid te worden van JLN, helaas heb ik zelf niet actief deelgenomen aan JLN tot recentelijk. Zoals ik eerder beschreef (en dit geldt uiteraard ook voor actieve leden) is het een organisatie die veel kansen biedt om ervaringen op te doen en kennis te vergaren/uit te wisselen.

En dit wilde ik zelf nog even kwijt…

Er is één ding waar ik mij regelmatig aan erger. Dit komt voort uit de momenten dat negen van de tien mensen er vanuit gaan dat ik in de transportwereld (vracht) werkzaam ben, als ik zeg dat ik in de logistiek werk. Maar…

Transport is logistiek, logistiek is niet transport!!

Personalia

Leeftijd
25
Woonplaats
Amsterdam
Opleiding
Logistiek en Technische Vervoerskunde
Huidige functie
Supply Chain Planner Fashion bij Neckermann.com
Vrije tijd
Toneelspelen

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment