10 vragen aan: Roel Gremmen

1. Wie ben jij?

Roel Gremmen, ik kom uit Utrecht en ben bijna klaar met mijn bachelor Logistiek op de Hogeschool Utrecht.

2. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Deze vraag heb ik aan mijn coronabubbel gesteld en mijn bubbel vond dat ik sociaal, ondernemend en zorgzaam ben.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek / SCM?

Op mijn achttiende was ik klaar met de HAVO en ik wist niet wat ik wilde gaan doen. Een van mijn passies is het varen met boten, dus ik dacht al snel aan “transport met boten”. Daarnaast had ikzelf ook een aantal eisen, waaronder baangarantie. Na één open dag was ik meteen verkocht. Ik zag het wel zitten om het transport te regelen in de haven van Rotterdam, Europa’s grootste haven.

Achteraf gezien maakt het mij helemaal niet uit waarin ik werk, als ik maar leuke collega’s en een uitdaging heb!

4. Welke opleiding doe je en welke vakken/onderwerpen spreken je het meest aan?

De twee vakken die mij enorm aanspraken zijn financieel management en cruiseschip management. Financieel management boeide mij altijd, omdat je dan bezig bent met cijfers. Continu lukt het niet, maar als het lukt, ben ik superblij.

Daarnaast vond ik cruiseschip logistiek heel interessant. Ik vind het heel indrukwekkend hoe een logistiek manager een geheel drijvend dorp moet voorzien van verschillende producten/diensten. Wellicht is dat de droombaan voor mij!

5. Heb je al een idee wat je na je studie wilt gaan doen?

Net zoals na de HAVO sta ik weer voor een moeilijke keuze. Ik wil wel de juiste keuze maken. Op dit moment ga ik solliciteren naar vacatures bij verschillende IT-consultancy organisaties. Mijn opleiding logistiek kan ik hier ook voor gebruiken. Om het half jaar ga ik naar een ander bedrijf en kijk daar in de keuken. Zo leer ik verschillende bedrijven in een korte tijd kennen en hoef ik het wiel niet nogmaals uit te vinden.

Daarnaast denk ik dat de IT-consultancy wereld in combinatie met logistiek veel voordelen kent.

6. Wat zijn volgens jou eigenschappen die belangrijk zijn in de logistieke sector?

Dit is een goeie vraag! Persoonlijk denk ik dat logistici de volgende drie eigenschappen moeten hebben: slim, sociaal en gemotiveerd.

Als ik kijk naar mijn medestudenten denk ik, dat de studenten die deze drie eigenschappen hebben, het verst komen. De passie en affiniteit voor logistiek komt wel wanneer je de opleiding begint.

7. Welke trends gaan er volgens jou de logistiek bepalen?

Veel processen zijn geautomatiseerd en nog meer processen zullen geautomatiseerd worden. Het zelfvarende vrachtschip is al op de markt, de zelfrijdende vrachtwagen komt nog en digitale warenhuizen komen er steeds meer. Kortom, de automatisering staat om de hoek. Ik denk dat wanneer men kiest voor een HBO/WO opleiding logistiek, zij aan de goede kant van de lijn zit.

8. Hoe blijf je up-to-date van deze trends?

Er zijn verschillende manieren die ik gebruik. Nieuwsplatformen zoals NU.nl en NRC, mijn netwerk en school.

9. Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik denk en hoop dat ik over vijf jaar nog steeds werk in de logistiek. Ik hoop dat ik dan bezig ben met innovatie en duurzaamheid. Mijn droomcarrière is dat ik twee dagen werk voor een consultancybureau, twee dagen voor mijn eigen bedrijf werk en één dag op de hogeschool werk. Op deze manier heb ik vrijheid, flexibiliteit en ben ik op verschillende gebieden actief.

10. Waarom heb je ervoor gekozen om regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten op een formele en informele manier. Daar haal ik voldoening uit en laat het nou net het ding zijn wat een regioambassadeur doet! Daarnaast heb ik geleerd dat je nooit iets mist als je zelf vinger in de pap hebt. Mijn doel is om niks te missen van logistiek!

Personalia

Leeftijd 26
Woonplaats Utrecht
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken