10 Vragen aan – Sjoerd de Roover

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek?

Toen ik 18 jaar werd, heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Deze kon ik goed gebruiken voor het boerenbedrijf dat we thuis hebben. Dat heeft min of meer mijn interesse gewekt voor de logistiek. Na het afronden van mijn MBO opleiding Internationale groothandel, heb ik bewust gekozen voor de opleiding Logistiek & Economie aan de NHTV Internationaal Hoger Onderwijs in Breda. Hier ben ik in 2008 afgestudeerd.

2. Wat vind je zo leuk aan logistiek?

De no-nonsens cultuur die in het wereldje hangt, spreekt me heel erg aan. Ook de afwisseling in mijn werk.

3. Welke ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?

Ik werk nu al meer dan 5 jaar voor Claassen Logistics. In die tijd heb ik al mooie projecten voor Claassen Logistics mogen uitvoeren. KPI Dashboard, Implementatie WMS systeem, Overname van een Logistiek dienstverlener, Nieuwbouwtraject en nu ben ik bezig met de implementatie van nieuwe boordcomputers en TMS.

4. Wie is jouw (logistieke) held/voorbeeld en waarom?

Om eerlijk te zijn heb ik die niet echt. Ik heb respect voor veel mensen binnen en buiten de logistiek. Probeer van deze mensen te leren maar uiteindelijk kom je het verst door je eigen draai hier aan te geven.

5. Welke drie karaktereigenschappen passen het best bij jou?

Praktisch, flexibel en sociaal.

6. Hoe heb jij jezelf kunnen ontwikkelen binnen de logistiek?

De afgelopen jaren dat ik bij Claassen Logistics werk, heeft Claassen Logistics een enorme groei doorgemaakt. Vanuit mijn functie ben ik ook actief bij deze groei betrokken en heb ik hele mooie projecten mogen draaien voor Claassen. Een voorbeeld hiervan is de overname van een Logistiek Dienstverlener in Meppel. Toen ik terug kwam van mijn vakantie kreeg ik te horen dat we een overname hadden gedaan. Ik mocht naar Meppel om daar de systemen juist in te gaan inrichten en de mensen volgens de Claassen style te laten werken. Daar leer je heel veel van!

Daarnaast heeft Claassen mij de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan Logistic Talent Incubator. Een jaar lang heb ik, met nog 5 andere talenten, een intensief traject doorlopen waarbij we training en coaching van buiten af kregen. Iedereen had een eigen project binnen het bedrijf dat we moesten uitvoeren. Naast dat ik een product voor Claassen heb opgeleverd (Activity Based Costing Module), heb ik meer inzicht in de problematiek en werkwijze van collega bedrijven gekregen. En het is ook een goede spiegel voor jezelf door de persoonlijke benadering.

7. Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek?

Ik denk dat ik nog heel lang in de logistiek actief zal zijn. Daarin wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van logistieke verbeteringen in combinatie met ICT. Het project waar ik nu mee bezig ben, implementatie van nieuwe boordcomputers en TMS, sluit hier ook goed bij aan. Dit gaat Claassen een hoop extra informatie opleveren. Met deze informatie kunnen weer een hoop leuke dingen gaan doen voor in de toekomst en onze klanten nog beter bedienen.

8. Omschrijf jouw droombaan

Mijn droombaan moet de volgende eisen voldoen:

  • Werken bij of voor een logistiek dienstverlener
  • Logistieke processen verbeteren optimaliseren
  • Analytisch
  • Afwisselend

9. Een kantoorfunctie of midden in het werkveld/op de vloer?

Om processen te verbeteren en optimaliseren moet je ervoor zorgen dat je niet te ver van de werkvloer af komt te staan. Als je niet weet wat er speelt, kun je ook niet gericht gaan verbeteren.

10. Welke tips en adviezen geef je aan de nieuwe/overige leden van JLN?

Zorg dat je bij een werkgever terecht komt die je de mogelijkheid biedt om te groeien. Dit moet je zelf ook afdwingen.

En dit wilde ik zelf nog even kwijt..

Een organisatie zoals Jong Logistiek Nederland kan je een hoop voordelen bieden. Je kunt hiermee een mooi netwerk opbouwen dat je in je verdere carrière goed kunt gebruiken. Tijdens het LTI traject is me nog duidelijker geworden wat een goed netwerk je kan bieden.

Personalia

Leeftijd
30
Woonplaats
Galder, NB
Opleiding
Logistiek en Economie, NHTV Breda
Huidige functie
Operationeel Controller
Vrije tijd
Voetbal, reizen, concerten en festivals bezoeken, klussen rondom het huis
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur