10 vragen aan – Stefan Kleijngeld

Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek/SCM?
Als kleine jongen ging ik vaak met mijn vader mee op de vrachtwagen en was ik al gefascineerd door de logistiek die daarbij kwam kijken.

Wat vind je zo leuk aan logistiek/SCM?
Overal waar ik kom ben ik geïnteresseerd naar de werking van het proces. Enerzijds om te zien hoe anderen het aanpakken en vanaf de andere kant waar het beter of sneller kan. Ik krijg letterlijk kippenvel als ik in een omgeving kom waar veel logistieke activiteiten aanwezig zijn.

Wat is jouw huidige functie?
Manager Logistics bij Werner & Pfleiderer.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Brainstormen met collega´s, ze stimuleren en met de opgedane kennis nieuwe concepten bedenken om iedere dag beter te worden.

Welke drie karaktereigenschappen gebruik je vooral in je werk?

  • Actiegericht, probleemoplosser
  • Pragmatische, rationele denker
  • Sterke beïnvloeder

Welke mooie ervaringen heb je inmiddels opgedaan in de logistiek?
In 2014 ben ik medewerker van het jaar geworden. Dit mede door de snelle ontwikkeling in mijn loopbaan en de unieke manier waarop ik de complete transformatie in de supply chain opgezet en ook geïmplementeerd heb.

Wat doe je over vijf jaar en zie je jezelf dan nog steeds in de logistiek/SCM
Continue ontwikkeling in een razendsnel tempo is wat ik wil. Geen uitdaging is mij gek genoeg. Over vijf jaar heb ik mijn basis logistiek/SCM verbreed met IT en finance om daarmee een compleet sluitend geheel te krijgen voor het aansturen van een bedrijf.

Wat zijn jouw ambities?
Volgens de quote van Albert Einstein: “Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” Voor mij betekent dit, om succesvol te zijn moet ik mezelf blijven ontwikkelen en vooruitkijken naar het behouden van de winnaarsmentaliteit.

Wat zou je willen veranderen in/aan de logistieke sector?
Stoppen met het focussen op de grenzen, doe wat er toe doet en daarmee recht op het doel afgaan. Als voorbeeld wil ik hierbij de medische wereld gebruiken. Je wilt bij de apotheek iets halen en moet aansluiten in de rij door een nummertje. Ze gaan er al vanuit dat je moet wachten terwijl je klant bent en daarvoor ook nog eens betaald. Is dat voldoen aan de klantverwachting?

Welke tips en adviezen geef je aan de potentiële logistici?
Succes bepaal je zelf.
Het is ook belangrijk om voor een bedrijf te werken dat een flexibele werkomgeving biedt om je succes te stimuleren.

Personalia

Leeftijd 28
Woonplaats Uden
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

 

 

Add Comment