10 vragen aan – Tomas Tempelaars

We hebben weer een nieuwe ´10 vragen aan´ voor jullie. In deze editie is een oud bestuurslid aan het woord: Tomas Tempelaars (bekijk z’n LinkedIn)

Geef eens een korte introductie over jezelf.
Afgestudeerd Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn afstudeerperiode bij Océ in Venlo heb ik deelgenomen aan het topcoaches voor toptalent programma van EVO, wat mij uiteindelijk nog een nominatie voor de scriptieprijs heeft opgeleverd.

Inmiddels ben ik al 6 jaar werkzaam bij een logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in intermodale deur-tot-deur transportoplossingen.

Wat was je functie bij Jong Logistiek Nederland?
In januari 2012 ben ik als algemeen bestuurslid begonnen, daarna ben ik van april 2013 tot juli 2014 actief geweest als vice-voorzitter

Wat is het belangrijkste wat je is bijgebleven van Jong Logistiek Nederland?
Het enthousiasme waarmee bestuursleden en regio-ambassadeurs initiatieven namen en activiteiten organiseerden. Datzelfde enthousiasme kon je daarna weer terug zien bij de leden die bij de evenementen aanwezig waren.

Bij welke organisatie ben je werkzaam? In welke functie?
Bij Move Intermodal, een logistiek dienstverlener uit BE-Genk. Ik ben daar commercieel directeur.

Hoe ben je aan deze functie gekomen? Via netwerk, uitzendbureau, reguliere sollicitatie etc.
6 jaar geleden studeerde ik af aan de NHTV. Via een van de docenten kwam een vacature als Management Trainee bij mij terecht. Ik heb daarop gesolliciteerd.

Ik ben toen 2 jaar actief geweest als trainee, waarbij ik alle afdelingen van het bedrijf van binnen en van buiten heb leren kennen. Tijdens deze periode heeft het bedrijf een verzelfstandiging meegemaakt, van business unit naar zelfstandig bedrijf via een management buy-out. Als gevolg daarvan kwam ik terecht in een projectteam voor de implementatie van een totaal nieuw IT landschap, wat betrekking had op alle afdelingen van het bedrijf. Vanwege de impact van het project was ik al nauw betrokken bij het management van het bedrijf. Toen de toenmalige commercieel directeur n 2014 vertrok hebben ze mij gevraagd die uitdaging op mij te nemen.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?
Een gemiddelde werkdag bestaat niet. Iedere dag bestaat uit nieuwe uitdagingen om zowel de commerciele organisatie als de relatie met bestaande en nieuwe klanten continu te verbeteren.

In hoeverre heb je de ervaring van JLN meegenomen bij je dagelijkse werkzaamheden?
Bij JLN hebben we altijd veel georganiseerd daarvoor moesten we goed samen werken en veel netwerken om alles voor elkaar te krijgen. Dat netwerken is nu heel belangrijk om nieuwe business te genereren. Het grootste resultaat op dat gebied bereiken we natuurlijk door goed samen te werken binnen onze organisatie, ik faciliteer en coördineer dat.

Als je terug kijkt op de eerste jaren in de logistiek, is dit hetgeen je ervan verwacht had toen je de keuze maakte om richting logistiek te gaan?
Logistiek is voor mij het denken in processen (van heel generiek tot op zeer detailistisch niveau) en die continu verbeteren. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit om wat voor proces het gaat.

Zo houd ik me nu dus bezig met ons sales proces. Ik kijk daar vanuit een logistiek oogpunt naar, om dat te faciliteren en optimaliseren: met de kleinst mogelijke inspanning nieuwe klanten binnen halen.

Wat is je ultieme droom in je logistieke carriere?
Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat ik vrij snel carrière gemaakt heb binnen Move Intermodal. Ik zou graag actief zijn in een grotere organisatie met globale activiteiten. Het mooie is dat ik dat volledig in eigen hand heb, door de business van onze organisatie te laten groeien in die richting.

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met netwerken! Steek er voldoende tijd in om het een kwalitatief netwerk te laten zijn”

Is er nog iets dat je mee wilt geven aan de leden van JLN?
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met netwerken! Steek er voldoende tijd in om het een kwalitatief netwerk te laten zijn (kwaliteit boven kwantiteit). Het opent later deuren voor je die zullen bijdragen om je ambities te verwezelijken.

Personalia

Leeftijd 28
Woonplaats Uden
Linkedin Klik hier om mijn profiel te bekijken

 

 

Add Comment