10 vragen aan: Vincent Bensink

1. Wie ben jij?

Ik ben Vincent, 26 jaar, kom uit Amstelveen maar tegenwoordig ook steeds meer te vinden in Sprang-Capelle. Naast mijn werkzaamheden als Officier Logistiek bij de Luchtmacht ben ik nu ook bestuurslid bij JLN.

2. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  • Nuchter
  • Geduldig
  • Detailgericht

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek / SCM?

Mijn eerste ervaring met logistiek was tijdens een zomerbaan op de plannersafdeling van het vroegere Jadico Specerijen, nu Solina. Hier was het contact met de leveranciers, werd de productieplanning gemaakt en waren er dagelijks interne meetings om te peilen of de productie goed liep. Niet veel later schreef ik mij in voor een logistieke studie.

4. Wat vind je leuk aan de logistiek?

Wat mij als eerste trok was het dynamische van de operationele logistiek. Het is soms rennen en stilstaan, er kan van alles gebeuren en het lijkt nooit volledig als gepland te gaan. Dan moet je weer bijsturen en schakelen om alles in goede banen te leiden. Iets wat je het ene moment kan doen vloeken maar des te mooier is als het dan met succes weer is afgerond.

5. Welke opleiding heb je gedaan? Zijn de vakken/onderwerpen die je daar hebt geleerd relevant en hoe ontwikkel je je verder?

Ik heb Logistics Management gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Alhoewel ik veel opgedane kennis niet dagelijks gebruik, merk ik soms de meest uitlopende kennis nodig te hebben die dan als basis dient om me verder te verdiepen.

6. Bij welk bedrijf ben je momenteel werkzaam, en welke functie heb je daar?

Na het afronden van mijn studie ben ik vorig jaar begonnen bij het Ministerie van Defensie, de Luchtmacht om precies te zijn. Hier heb ik de Primaire Militaire Opleiding doorlopen en mag mijzelf nu Officier Logistiek noemen. Voor mijn eerste functie ben ik geplaatst op het Logistiek Centrum Woensdrecht en ben Asset Manager bij de afdeling Programma Management F-16. Hier voeren we ketenregie voor de instandhouding van de F-16.

7. Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Wat we bij Programma Management F-16 doen is supply chain management; contact houden met alle interne en externe partijen om te zorgen dat dit prachtige wapensysteem ook deze laatste jaren nog operationeel blijft en gereed voor gebruik is.

8. Waarom heb je ervoor gekozen om bestuurslid te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

Om contact te houden met de civiele industrie en om te blijven leren. Ik heb me nu ondergedompeld in de wereld van Defensie, iets dat veelomvattend is en waar ik elke dag nieuwe dingen leer. Buiten Defensie is er ook een wereld, waar we soms unieke dingen doen is er ook veel overlap. Zodoende wil ik niet alleen leren van mijn collega’s maar een bredere kijk op logistiek behouden.

9. Welke trends gaan volgens jouw de logistiek bepalen?

Deglobalisatie. Ik denk dat we steeds meer de negatieve gevolgen van globalisering ondervinden. Of dat de internationale supply chain nu vast loopt door Covid-19, natuurrampen, politieke spanningen etc., het heeft vergaande gevolgen. Dit doet mij vermoeden dat we, waar mogelijk, toch weer dingen dichter bij huis zullen zoeken.

10. Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Als militair wissel je elke paar jaar van functie dus sowieso weer in een nieuwe omgeving, en dat kan vele kanten op. Vooralsnog heb ik niks concreets op het oog maar ter zijne tijd zou een leidinggevende functie me wel wat lijken.

Personalia

Leeftijd 26
Woonplaats Amstelveen
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken