10 vragen aan: Vincent Both

Wie ben jij?

Ik ben Vincent Both, 20 jaar en regioambassadeur West voor Jong Logistiek Nederland. Momenteel ben ik bezig aan mijn laatste jaar van de opleiding Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam en ben ik tevens werkzaam bij het RDM Centre of Expertise. Daarnaast heb ik mij de afgelopen twee jaar ingezet voor de studievereniging LMR, eerst als bestuurslid interne betrekkingen en vervolgens als voorzitter. 

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden:

  1. Sociaal
  2. Betrokken
  3. Ambitieus

Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek/SCM?

Bij het kiezen van mijn studie kwam ik mij eigenlijk pas voor het eerst in aanraking met de logistiek. Hetgeen dat mij over de streep heeft gehaald om Logistics Management te kiezen is dat ik er toen achter kwam hoe breed de logistiek is en wat voor impact het heeft om je hedendaagse leven. Sinds dat moment zie je eigenlijk dat logistiek overal is. En dat is wat ik zo mooi vind aan deze branche. 

Welke opleiding doe je en welke vakken spreken je het meest aan.

Momenteel ben ik bezig met het laatste jaar van mijn opleiding Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam. De vakken die er voor mij bovenuit springen zijn het eerstejaars vak basislogistiek, het tweedejaarsvak Fysieke Distributie en het derdejaars vak Supply Chain Management.

Heb je al een idee wat je na je studie wilt gaan doen?

Gedurende mijn studie heb ik in ieder geval gezien welke onderwerpen binnen de logistiek ik wel en niet interessant vind. Het lijkt mij later dan ook leuk om iets met duurzame logistiek, warehousing of fysieke distributie te doen. Waar ik dit ga doen laten we nog even open. De komende tijd ga ik, net als de afgelopen jaren, verder met netwerken en mijn ogen open houden voor een voor een leuke en uitdagende baan.

Wat zijn volgens jou eigenschappen die belangrijk zijn in de logistieke sector?

Ten eerste moet je heel flexibel zijn. In de logistiek krijg je vaak te maken met complicaties. Het is belangrijk om hier zo goed als mogelijk op voorbereid te zijn en hier op te anticiperen. Verder moet je ondernemend en sociaal te zijn, want netwerken in de logistiek kan van groot belang zijn.

Welke trends gaan er volgens jou de logistiek bepalen?

De komende jaren zal duurzaamheid een bepalende factor zijn in de logistiek. De ontwikkelingen die hierbij horen zijn vanzelfsprekend elektrisch of op waterstof aangedreven transport, en de trends die hierbij horen, zoals City/Country Hubs. 

Hoe blijf je up-to-date van deze trends?

Door mijn bijbaan bij het RDM CoE is het niet lastig om op de hoogte te blijven. Daarnaast blijf ik mijzelf constant ontwikkelen door mij in te lezen over onderwerpen die ik erg interessant vind, en blijf ik netwerken waar mogelijk. Zo hoor je telkens weer nieuwe dingen. 

Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

 Ik zie mijzelf over 5 jaar bij een vooruitstrevend en jong bedrijf met affiniteit met de logistieke sector. Sectoren die mij interesseren zijn bijvoorbeeld groente en fruit, mode of technologie. Daarnaast ben ik dan hopelijk nog steeds (bestuurs) lid bij Jong Logistiek Nederland. 

Waarom heb je ervoor gekozen om regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

Na twee jaar actief te zijn geweest binnen de studievereniging Logistics Management Rotterdam was het tijd om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit kan doen bij een vereniging als JLN. Samen met Melvin, Luc en mijn andere collega’s gaan wij er een mooi jaar van maken waar we hopelijk veel studenten en Young Professionals kunnen helpen met netwerken binnen de logistieke sector en meer jongeren enthousiasmeren over deze uitdagende, snel veranderende maar vooral prachtige branche. 

Personalia

Leeftijd 20
Woonplaats Klaaswaal
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken