10 vragen aan – Zoë Schouten

Hoe ben je met logistiek in aanraking gekomen en wat interesseert je?

Ik was begonnen met de opleiding antropologie, alleen hier zat geen toekomstperspectief in. Daarnaast merkte ik dat ik iemand ben die praktijk gericht is en dat organiseren mij aan sprak. Na diverse testen kwam logistiek boven drijven. In de opleiding heb ik een goede match ervaren en daarmee ben ik zeer tevreden.

Heb je zelf gezocht naar een baan of is het anders gelopen?

Nee, via Dè Logistieke Speeddate (DLS) heb ik mijn huidige baan verkregen. Via een seminar van Jong Logistiek Nederland (JLN) kwam ik door een presentatie van Mieke Damen in contact met Vlisco waarna ik hier mijn afstudeerstage heb kunnen doen. Het heeft voor mij goed uitgepakt.

Uiteindelijk ben ik door diverse toevalligheden bij Davanti beland. Nadat ik voor een dubbele date bij één bedrijf ingepland stond, heb ik dit aangegeven en is Davanti erbij gekomen om een speeddate mee te houden. Het gesprek met Davanti, alsmede Action, was goed en ik heb de kans die ik kreeg aangepakt.

Was het evenement interessant? Waarom wat het interessant?

Het evenement werd opvallend serieus genomen door de mensen en de bedrijven die er waren. Bedrijven maken gebruik van Dè Logistieke Speeddate om in contact te komen met ambitieuze jongeren. Daarnaast is het in samenwerking met De Logistiek Manager van het Jaar verkiezing een leuke en interessante dag.

Een ander pluspunt tijdens deze dag was dat er een informeel moment tijdens de lunch was, om kennis te maken met andere bedrijven waar ik geen speeddate mee had. Dit gaf mij de kans om ook met bedrijven van mijn voorkeur te praten. Dit ervaarde ik als zeer prettig.

Je hebt je functie via Dè Logistieke Speeddate verkregen, was dit je intentie?

Ja, ik ging wel naar Dè Logistieke Speeddate om een baan te bemachtigen en had de intentie om voor het hoogst haalbare te gaan. Voor studenten is dit een mooie mogelijkheid, omdat men met weinig moeite een groot en goed resultaat kan behalen. Deze dag werd serieus genomen door alle aanwezige partijen.

Zou je Dè Logistieke Speeddate aanraden bij andere studenten/jong werkenden en wat is de toegevoegde waarde?

Ja, zeker! Er was relatief weinig concurrentie en je kreeg een mooie kans om jezelf te promoten. Bedrijven kwamen in contact met mensen die net even wat meer willen en serieus bezig zijn met hun toekomst. De toegevoegde waarde voor studenten is dat ze op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen.

Wat is je functie bij Davanti?

Ik ben een traineeship voor logistiek consultant aan het volgen van vier maanden. Als logistiek consultant fungeer ik als spil tussen de processen van de klant en de implementatie daarvan in het WMS systeem. De baan is minder logistiek dan ik had verwacht, de ICT kant is namelijk geheel nieuw voor mij.

Was deze baan de richting die je zocht?

Door bij verschillende bedrijven te kunnen kijken doe je veel indrukken op, al wilde ik niet persè de consultancy in. Toch pakte ik deze kans bij Davanti. Vooral warehousing spreekt me erg aan en dat heeft een groot raakvlak met mijn huidige functie.

Een traineeship, inwerkperiode, was noodzakelijk. De gehele nieuwe zijde van de ICT moest ik leren, anders kon ik mijn functie niet uitvoeren. Door het zien van verschillende processen leer je heel veel. Ik wil dit daarom ook nog een tijd doen.

Heb jij een logistieke icoon?

Ik heb niet echt een icoon. Wel iemand waarvan ik het knap vind wat ze doet: Mieke Damen. Ik vind het interessant hoe ze is gekomen waar ze gekomen is. Toen ze niet bij mijn afstudeerpresentatie aanwezig kon zijn, vroeg ze later of ik hem nog een keer wilde doen. Dat vond ik erg bijzonder. Ze is namelijk een druk persoon, maar toch neemt ze de tijd voor een stagiair. Als nationaal bekend persoon in de logistiek laat Mieke Damen zien dat je ook als vrouw de top kan bereiken!

Waar zie jij jezelf over 20 jaar?

Ik zie mezelf nog steeds in de logistiek werken. Ik vond mijn derdejaarsstage, een optimalisatie opdracht in warehouse processen, zo leuk, dat ik dacht: dit blijf ik wel langer doen. De combinatie van het zien gebeuren en het verbeteren ervan spreekt mij aan. Dat vind ik belangrijk in een functie.

Wat zie jij als toegevoegde waarde van je lidmaatschap bij Jong Logistiek Nederland en zou je dit lidmaatschap anderen aanraden?

Het bezoeken van evenementen helpt goed als het gaat om netwerken. Enerzijds nieuwe mensen ontmoeten. Anderzijds mensen beter leren kennen. Hiermee gaat een wereld voor je open en kan je, zoals te lezen is, soms geluk hebben!

Personalia

Opleiding
Logistiek en Technische Voervoerskunde, Hogeschool van Amsterdam
Huidige functie
Consultant bij Davanti Warehousing BV
LinkedIn
Klik hier om mijn profiel te bekijken

 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment