10 vragen aan: Maud Veldhuizen

1. Wie ben jij?

Ik ben Maud Veldhuizen, 23 jaar oud en wonend in Amsterdam. Ik ben geboren en getogen in het mooie Almere. Samen met mijn ouders en twee broers zijn wij een hele sportieve familie. Hockey was de rode draad in ons gezin en daar gingen we allemaal met veel passie in op. 2 jaar geleden heb ik mijn stick aan het hek gehangen en ben ik mij gaan focussen op andere dingen. Toch kriebelt het nog wel als ik op tv het spelletje zie, dus ik verwacht dat ik toch die stick nog wel weer een keer ga afstoffen. Verder reis ik heel graag, het doel is om elk jaar een nieuwe bestemming van de lijst te kunnen strepen (Soms ook meer 😉 ). Ik heb in mijn tussenjaar na de havo 7 maanden gereisd door Australië en Nieuw-Zeeland, waarvan 5 maanden als Au Pair in Sydney. De heimwee is groot naar Oceanië, dus de droom nu is om een mooie logistieke baan te vinden die de mogelijkheid biedt om af en toe even naar mijn tweede thuis te vliegen: Sydney.

2. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Dit vind ik altijd ingewikkeld, maar als ik het aan mijn vrienden zou vragen: Lief, sociaal en vastberaden.

Lief en sociaal, omdat ik het heel erg belangrijk vind om iedereen altijd op z’n gemak te laten voelen. Daardoor maak ik graag een babbeltje met iedereen, mij ben je soms ook kwijt hoor als we ergens heen gaan. Ik vind het heel interessant om te horen wat anderen mensen doen in hun leven, wat hun drijft en hoe ze kijken naar de wereld. Daar kunnen we veel van leren met elkaar.
Vastberaden is passend omdat ik nooit ergens half werk oplever, ik ga ergens voor en dan moet het ook perfect. Ook wel een beetje mijn valkuil hoor, want goed is ook goed genoeg. Maar ik wil altijd alles er uithalen en daar het liefste alle mensen om mij heen ook mee enthousiasmeren!

3. Waar komt jouw passie voor logistiek/ SCM vandaan?

Mijn nicht is altijd een voorbeeld geweest voor mij. Door haar kwam mijn oog op Bedrijfs- en consumentenwetenschappen bachelor aan de universiteit in Wageningen. Ik was direct verkocht toen ik daar op de open dag kwam, dit was helemaal mijn sector. Helaas loopt soms het leven anders en ging ik van 5 VWO toch naar eindexamenjaar Havo. Dus geen universiteit meer voor mij. Maar vastberaden als ik ben, heb ik bij WUR gevraagd welke HBO-studie aansloot op de studie, zij kwamen toen met de richting van logistiek en Supply Chain Management. De open dag op de Hogeschool van Amsterdam overtuigde mij wederom dat logistiek mijn wereld was.

4. Welke opleiding doe je en welke vakken/onderwerpen spreken je het meest aan?

Na de open dag op de HvA heb ik mij ingeschreven bij Logistics Management & Engineering. Met als specialisatie Logistics Management vanaf jaar 2. Ik vind heel veel dingen leuk, dus ook veel onderwerpen die in vakken naar voren kwamen vond ik leuk. Ik ben alleen niet heel technisch als het gaat om ICT en dashboards, hoewel ik dit wel heel leerzaam vind. Maar mijn passie ligt voor wat ik nu weet bij Warehousemanagement. Rondlopen in zo’n gigantische loods en daar het proces optimaliseren, daar geniet ik van. Het inrichten van een nieuw warehouse vind ik een van de mooiste uitdagingen en dan het liefst zo veel mogelijk geautomatiseerde snufjes toevoegen. Maar of er een product of een dienst wordt verricht vind ik beide leuk.

5. Heb je al een idee wat je na je studie wilt gaan doen?

Ik denk dat dit het nieuwe twintigers dilemma is?! Want ik heb zelf echt geen idee wat ik precies wil. Ik vind veel dingen leuk, maar heb het idee dat ik nog niet genoeg kennis heb van het vakgebied. Ik wil mij nog verder breed oriënteren, voordat ik een specialisatie kies. Dus ik ga een master doen! Transport & Supply Chain Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nog twee jaar student zijn en ontdekken waar ik nou echt gelukkig ga worden.

6. Wat zijn volgens jou eigenschappen die belangrijk zijn in de logistieke sector?

Voor mij als vrouw in de logistiek is dit denk ik een beetje anders. Het is natuurlijk echt een mannenwereld en ik vind het gaaf om daar als vrouw tussen te komen. Daarom denk ik dat leiderschap, zelfvertrouwen, initiatiefrijk en visionair belangrijk zijn. De logistiek verandert snel en er is zo veel te optimaliseren. Daar moet je als persoon wel in mee kunnen gaan en ook snel keuzes kunnen maken.

7. Welke trends gaan er volgens jou de logistiek bepalen?

Cliché, maar waar is dan toch automatisering. De mens zal nooit compleet verdwijnen uit de processen, we zijn nodig. Achter de computer moet iemand zitten. Maar de systemen worden slimmer, de robots kunnen steeds meer en machines innoveren door. Dit gaan wij, jongeren in de logistiek, helemaal meemaken en ik denk dat het er alleen maar leuker van gaat worden! De mogelijkheden worden namelijk eindeloos en dus kunnen we buiten de box gave dingen bereiken!

Duurzaamheid is daarnaast de nummer 1 focus van elk bedrijf. Met oog op de Go Green in 2050 moeten hier nog veel stappen in worden gezet.

8. Hoe blijf je up-to-date van deze trends?

Het nieuws geeft hier al veel informatie over. Ik moet zeggen dat ik de meeste informatie haal uit de bedrijven waar ik stage loop. Dan zie je in de praktijk hoe alles gaat, dit is voor mij veel leerzamer ook geweest dan de boeken. In een bedrijf krijg je zo veel meer mee van wat er allemaal speelt in de logistiek. Durf ook te vragen aan collega’s waar zij zich mee bezig houden, hier leer je zo veel van!

9. Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Dit is een vraag die eigenlijk niet bij mij past. Ik droom graag, mijn reis was bijvoorbeeld een grote droom die ik ook heb waargemaakt. Ik werk daarnaar toe om dat dan te bereiken, maar hoe lang ik daar over doe maakt eigenlijk niet uit. De weg naar het doel is net zo belangrijk (misschien nog wel belangrijker) als het doel zelf, en dus geniet en leer ik daar ook heel bewust van. Over 5 jaar ben ik in ieder geval afgestudeerd aan de VU, maar of ik dan aan het werk ben, op reis, in het buitenland zit of met hele andere dingen bezig kan ik nu nog niet zeggen. Mijn doel is vooral om gelukkig te zijn en te genieten van alles wat er op mijn pad komt, hoelang dat pad ook is.

10. Waarom heb je ervoor gekozen om regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

Bestuursleden Kasper en Vincent gaven een presentatie bij mij op school en nodigde mij uit om naar het jaarcongres in Utrecht te komen. Zo gezegd zo gedaan en daar werd ik overtuigd om Regio Ambassadeur te worden! Ik zag de mensen, de passie en bedrijven en wilde hier graag onderdeel van zijn. Ik had zelf in mijn studie behoefte aan meer informatieve presentaties over alles wat er mogelijk is na je studie en hoe breed de logistieke wereld is. JLN biedt de mogelijkheid tot verbintenis daarmee. Helaas kom ik er nu pas mee in aanraking. En omdat ik niet wil dat anderen na mij ook dit hebben, ga ik hun die hand bieden als Regio Ambassadeur Midden!

Voor mezelf hoop ik dus te leren wat er allemaal nog meer logistiek is, waar ik mij het meest thuis voel en hopelijk biedt het de stap naar een baan. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!

Personalia

Leeftijd 23
Woonplaats Amsterdam
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken