10 vragen aan: Thom Lewicz

1. Wie ben jij?

Ik ben Thom Lewicz, 24 jaar en wonend in Tilburg. Naast werkzaam te zijn als logistiek engineer ben ik ook regio ambassadeur Zuid voor Jong Logistiek Nederland. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan verschillende sporten, waaronder beachvolleybal, windsurfen en hardlopen.

2. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Anderen omschrijven mij als kritisch, creatief en gedreven.

3. Hoe ben je in aanraking gekomen met logistiek/ SCM

Tijdens het schrijven van de master thesis bij een logistiek dienstverlener kwam ik erachter hoe interessant logistiek kan zijn. Na het afronden van die master heb ik daarom ook besloten om de master in Supply Chain Management te volgen.

4. Welke opleiding doe je en welke vakken/onderwerpen spreken je het meest aan?

Aan Tilburg University heb ik zowel de master Strategisch Management als Supply Chain Management afgerond. Vakken die betrekking hadden op data-gedreven werken, bedrijfsstrategieën en duurzaamheid spraken mij het meeste aan.

5. Bij welk bedrijf ben je momenteel werkzaam, en welke functie heb je daar?

Na mijn afstuderen ben ik gestart als logistieke engineer bij Rhenus Contract Logistics in Tilburg. In deze functie moet je in staat zijn om complexe logistieke processen te doorgronden, knelpunten te signaleren en verbetervoorstellen te initiëren.

6. Wat zijn volgens jou eigenschappen die belangrijk zijn in de logistieke sector?

De logistieke sector is een vrij competitieve markt. Daarom is het belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden van je concurrenten door te excelleren in een bepaalde discipline. Verder is de logistieke sector een dynamische markt waarbij disrupties geregeld voorkomen. Hiermee slim omgaan is een vereiste om op de lange termijn succesvol te zijn.

7. Welke trends gaan er volgens jou de logistiek bepalen?

Drie trends die impact gaan hebben in de logistiek zijn: automatisering, digitalisatie en duurzaamheid. Ten eerste, zullen logistieke processen meer en meer geautomatiseerd worden, mede door de gestegen arbeidskosten en de krappe arbeidsmarkt. Verder zullen zowel kern- als ondersteunde processen verder gedigitaliseerd worden. Als laatste, zal verduurzaming van de logistieke keten op de agenda staan, waarbij duurzaamheid en efficiëntievoordelen vaak hand in hand gaan.

8. Hoe blijf je up-to-date van deze trends?

Zelf probeer ik up-to-date te blijven door nieuwsartikelen te lezen op bijv. Logistiek.nl en LinkedIn. Verder kun je nieuwe trends opdoen tijdens het bezoeken van een beurs, workshop of een webinar.

9. Veranderingen in de logistiek, kunnen ook jezelf veranderen. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Dit is een lastige vraag, waar ik zelf het antwoord nog niet op heb. In de komende 5 jaar wil ik veel kennis en praktijkervaring opgedaan hebben op het gebied van logistiek. Verder wil ik graag nog in het buitenland werken voor een langere periode.

10. Waarom heb je ervoor gekozen om regioambassadeur te worden en wat hoop je er voor jezelf uit te halen?

In de rol als regio ambassadeur draag ik graag bij aan de ontwikkeling van de logistieke sector in Nederland door middel van kennisuitwisseling, samenwerking en het verbinden van logistiek talent.

Personalia

Leeftijd 24
Woonplaats Tilburg
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur