A Lean Experience at Damen Shipyards

De Damen Shipyards Group is een internationaal opererend scheepsbouwconcern, ontstaan in Nederland in 1927. Damen heeft momenteel 33 scheepswerven wereldwijd van waaruit een breed scala aan schepen wordt geproduceerd, te denken aan sleepboten, patrouillevaartuigen en veerboten, maar ook aan zeer luxe jachten en zelfs cruiseschepen. Jaarlijks worden ruim 180 schepen afgeleverd door de 9000 mensen die werkzaam zijn bij het bedrijf.

In 2017 won Damen de Nederlandse Logistiek Prijs, met name vanwege vergaande modulariteit in het kader van productie en logistiek. Vaartuigen worden geproduceerd door middel van diverse, veelal gestandaardiseerde, modules. Zodoende kan zoveel mogelijk variabiliteit worden gecreëerd voor de klant en kunnen ook de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Daarnaast helpt het modulair bouwen om goed in te spelen op de capaciteiten en competenties van de werven wereldwijd.

Tijdens het event zullen we stilstaan bij Lean manufacturing. Continu verbeteren staat namelijk hoog in het vaandel bij Damen Shipyards. Hoe zorg je er dan voor dat medewerkers en leveranciers steeds worden getraind om te blijven verbeteren en om out-of-the-box te denken? Tijdens de introductie maken we eerst kennis met de geavanceerde producten en services die Damen aanbiedt in de uitdagende markt van de scheepsbouw. Daarna zullen we met elkaar in discussie gaan tijdens een inspirerende bedrijfscasus over de logistieke aansturing van een multinationaal bedrijf. Hierna zal een rondleiding over de scheepswerf worden gegeven, waar van dichtbij de schepen in aanbouw kunnen worden aanschouwd. We sluiten af met een drankje.

Getriggerd om de scheepsbouw eens van dichtbij mee te maken en om een echte Lean Experience te krijgen bij een internationaal opererend scheepsbouwconcern? Voel je dan van harte welkom om aan te sluiten op donderdagmiddag 14 juni.

Urenschema

Dag 1

13:30 - 14:00
Inloop
14:00 - 14:30
Introductie scheepsbouw
14:30 - 15:00
Lean Manufacturing in de logistiek
15:00 - 16:00
Case
16:00 - 17:00
Werf tour
17:00 - 18:00
Drinks

Datum

14 juni 2018
Verlopen!
Damen Shipyards

Locatie

Damen Shipyards
Avelingen-West 20, Gorinchem, Nederland
Categorie