Bedrijfsbezoek | Graaco en H&S Logistic Services

Wil jij graag weten op welke manier het “logistiek concept” in de praktijk wordt gebruikt? Of wil je weten op welke manier Graaco binnen zeven jaar een zeer succesvolle en belangrijke logistiek dienstverlener is geworden? Pik dan een graantje mee op 13 oktober bij H&S Logistic Services en Graaco te Coevorden.

Tijdens het bezoek maak je kennis met twee B2B (business to business) bedrijven:

  • H&S Logistic Services geeft inzicht in hoe zij de logistieke processen van andere bedrijven optimaliseren en overnemen.. Dit gebeurt bijvoorbeeld door analyses te maken naar de inrichting van de Supply Chain van klanten. Deze kan dan waar mogelijk worden geoptimaliseerd. Tevens kan door het overnemen van de logistieke activiteiten totale ontzorging worden aangeboden.
  • Graaco, is een logistieke dienstverlener en heeft een trimodaal (aangesloten op de weg, spoor en water) netwerk, hierdoor bieden zij kostenefficiënte en duurzame oplossingen voor zowel import als export. Als enige bedrijf in Nederland beschikt Graaco over directe spooraansluiting op zowel het Nederlandse als het Duitse railnetwerk. Tevens heeft Graaco een Agro Logistiek en Expert Centrum opgebouwd met warehouses van 60.000 m2, een GrainTerminal en complete verpakkingsinstallaties.

Door deel te nemen aan het event, leer je in één middag twee bedrijven kennen. Tijdens het bezoek krijg je praktische informatie over logistiek en geeft het je de mogelijkheid om in te schatten of je jezelf ziet werken in deze sector van de logistiek.

Media:

  

H&S Logistic Services

H&S Logistic Services opereert als zelfstandig onderdeel van de H&S Groep sinds 2005 als een onafhankelijke 4PL. Dit niet alleen in de core-markt van de H&S Groep, te weten vloeibare levensmiddelen, maar ook in andere deelmarkten zoals o.a. feed, chemie, koel- vriesvervoer, waste. Duidelijk dus niet meer alleen in het vloeibare bulkvervoer maar ook verpakte-, barge- en dedicated railoplossingen werden ontwikkelt voor klanten.

Door het samenbrengen van logistieke kennis en IT is H&S Logistic Services in staat om klanten volledig te ontzorgen op het gebied van logistiek en denk daarbij o.a aan:

  • Optimalisatie van de “Total Cost of Ownership.
  • Herontwerp van het logistiek concept
  • Kostenbesparing door optimaal gebruik te maken van vervoersmodaliteiten
  • Toepassen van modalshift ten behoeve van duurzame oplossingen

H&S Logistic Services heeft in de loop van de jaren een hele diverse klantenportfolio opgebouwd waaronder diverse toonaangevende multinationals.

Media:

 

Urenschema

Dag 1

16:00
Inloop & Ontvangst
16:30
Welkomstwoord en presentatie Graaco en H&S
17:00
Introductie Case opdracht
17:15
Rondleiding
18:15
Broodje
18:45
Uitwerken Case opdracht
19:15
Bespreken opdracht
19:30 - 20:00
Borrel

Datum

13 oktober 2016
Verlopen!

Locatie

Graaco B.V.
De Mars 1, Coevorden, Nederland
Categorie