Bezoek wereldmarktleider Meijer Handling Solutions

Elke logistiekeling kent de telescopische ‘KOOI’-vorken van Meijer Handling Solutions en steeds meer leren de ROLLERFORKS® kennen. Meijer Handling Solutions is een aparte bv die opgericht is vanuit Meijer. Samen met zusterbedrijf Meijer Metal en Meijer Handling Solutions INC vormen deze de Meijer Group, een echt familiebedrijf (sinds 1921) dat nu onder leiding staat van de vierde generatie. De laatste jaren is er enorm veel veranderd en is men naar eigen zeggen “nooit klaar”. Product- en organisatie- en supply chain-innovatie gaan hand in hand om de markt van interne transporthulpmiddelen te bedienen. Investeringen in patenten, modern machinepark en vakmanschap worden ingezet om ontwikkelingen in bijvoorbeeld palletloos transport verder te brengen.

Naast de logistiek interessante producten van het bedrijf kunnen we wellicht wat leren van de toepassing van ‘lean’ en de vorming van autonome teams in de fabriek. De afgelopen periode is er een begin gemaakt om de werkvloer om te bouwen van een functionele indeling naar een cellenproductie. De organisatiestructuur is aangepast, zo is de functie van voorman verdwenen. Welke ervaringen heeft men hierbij opgedaan? Hoe kijkt de teamleiding naar de nieuwe manier van werken? Kunnen we hier ook spreken over ‘sociale innovatie’? Deze en andere vragen gaan we stellen en we kunnen rekenen op nuchtere en heldere antwoorden.

We spreken in ons vakgebied veel over samenwerking en ketenintegratie als kans om betere producten en diensten te leveren tegen gunstigere kosten. Toch zijn voorbeelden over succesvolle partnerships schaarser dan we zouden willen. Bij Meijer werkt men intensief samen met klanten in de industrie, maar ook met eindgebruikers. Voorbeelden uit beide groepen zullen we vandaag langs zien komen. Ook aan de kant van de toeleveranciers is er gekozen voor partnerships. Interessant voor ons allemaal is te horen welke overwegingen hieraan ten grondslag hebben gelegen.

Genoeg om de middag zinvol mee in te vullen. Strategische keuzes die door het management worden gemaakt en hoe deze zich op de werkvloer vertalen, innovatie in producten, processen, machinepark en teams, allemaal interessante invalshoeken voor ons bedrijfsbezoek in Het Bildt (tegenwoordig gemeente Waadhoeke). Als toetje krijgen we de introductie van een nieuwe productrange.

Datum

07 maart 2019
Verlopen!

Locatie

Meijer Handling Solutions
Oudebildtdijk 894, Sint Jacobiparochie, Netherlands
Categorie