Bottlenecks tackelen bij ORTEC

Altijd al willen weten hoe een consultant te werk gaat? Benieuwd wat er komt kijken bij het voltooien van een opdracht?

Binnen de logistiek is optimalisatie van processen en het verbeteren van prestaties een belangrijk uitgangspunt. Supply chains moeten immers steeds sneller, goedkoper en betrouwbaarder worden. Verspilling is ‘killing’, dus vormen bottlenecks een beruchte risicofactor voor het bedrijfsleven.

Het oplossen van bottlenecks en het optimaliseren van supply chains is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet elk bedrijf heeft immers de mogelijkheden om zelf bottlenecks te onderzoeken en op te lossen. Daarom is er binnen de logistiek veel vraag naar consultants.

Wat we gaan doen

Young ORTEC en Jong Logistiek Nederland geven jou een unieke kans om in de schoenen te stappen van een consultant bij ORTEC. Tijdens deze workshop krijg je de taak om een supply chain te optimaliseren. Je werkt hierbij in groepsverband met de andere deelnemers. Door middel van interviews met stakeholders en het analyseren van data ga je stap voor stap op zoek naar de knelpunten in een supply chain.

ORTEC is een van de grootste wereldspelers op het gebied van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen. Maar de oorsprong ligt in Nederland. In 1981 werd ORTEC opgericht door vier studenten van de Erasmus Universiteit. Hun visie: het presteren van bedrijven optimaliseren met behulp van wiskundige modellen en algoritmes. Inmiddels is ORTEC een multinational met kantoren op vier continenten. Het bedrijf is actief in vrijwel alle sectoren, waaronder logistiek.

Waarom jij erbij moet zijn

Het werk van een consultant is uitdagend: niet alleen het verkrijgen van de benodigde informatie, maar ook het omgaan met meerdere stakeholders kunnen het uitvoeren van een opdracht ingewikkeld maken. Uiteraard moet het eindresultaat kunnen rekenen op de goedkeuring van de opdrachtgever.

Is dit evenement alleen geschikt voor consultants in wording? Zeker niet! Tijdens de workshop ga je werken aan verschillende vaardigheden, die je zowel tijdens je studie of op het werk kan inzetten. Denk hierbij aan vaardigheden op het gebied van analyse, projectmanagement, communicatie en samenwerking. Daarnaast krijg je begeleiding en tips & tricks van professionals van ORTEC.

Deze kans laat je toch niet liggen? Meld je vandaag nog aan!

Tot 14 november!

Extra informatie

Voor avondeten wordt gezorgd. Heb je dieetwensen laat dit dan weten vóór 12 november via west@jonglogistiek.nl.

Urenschema

Dag 1

17:00 - 17:30
Inloop
17:30 - 18:30
Sessie 1
18:30 - 19:15
Avondeten
19:15 - 20:30
Sessie 2
20:30
Borrel

Datum

14 november 2017
Verlopen!
Ortec

Locatie

Ortec
Houtsingel 5, Zoetermeer, Nederland
Categorie