Data-gedreven Logistiek in de praktijk

Data-gedreven Logistiek in de praktijk: Argusi en Optiply De mogelijkheden van data bij inrichten van efficiënte en duurzame supply chains

Het DALI-project (Data Science voor Logistieke Innovatie) is een proeftuin om dataficering in de logistieke sector van Zuid-Nederland naar een hoger plan te tillen en daarmee de sector toekomstbestendig te maken. In het DALI – project worden aan de hand van 18 bedrijfscases concrete data toepassingen in de supply chain gerealiseerd. Het DALI-project wil de kennis en ervaringen uit het project delen met professionals en studenten in de logistiek en supply chain.

De DALI-cases van Argusi en Optiply staan centraal in de bijeenkomst Data-gedreven Logistiek in de praktijk op 8 december 2021. Leer en ervaar de mogelijkheden die data biedt bij inrichten van supply chains.

Optiply: bouwen aan een duurzame supply chain

De factoren die inkoop- en voorraadbeslissingen beïnvloeden, worden steeds dynamischer en complexer. De beschikbare data is qua hoeveelheid en complexiteit niet meer te verwerken en te analyseren door het menselijk brein. Optiply heeft een toepassing ontwikkeld voor datadriven forecasting & decisionmaking for replenishment. Deze tool helpt bedrijven bij het inrichten van de supply chain. Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht in toenemende complexiteit bij het maken van inkoop- en voorraadbeslissingen, welke data en datakwaliteit een bedrijf nodig heeft voor datadriven forecasting & decisionmaking en hoe dit leidt tot een efficiëntere en duurzamere supply chain.

Argusi: De Network Design Game

Door globalisering, ontwikkeling van nieuwe markten, fusies, overnames, nieuwe leveranciers en klanten staat de prestatie van een netwerk onder constante druk. Eén van de meest strategische beslissingen die een bedrijf moet nemen, betreft de netwerkstructuur. Waar wordt geproduceerd, waar worden magazijnen/ distributiecentra gevestigd, hoe en vanuit waar worden klant bediend en tegen welke serviceniveaus? In de Network Design Game ontwerpen en optimaliseren de deelnemers in teams van 3 personen een supply chain-netwerk van een consumptiegoederenbedrijf. Het doel van de Network Design Game:

  • Leer en ervaar hoe je een supply chain-netwerk modelleert en evalueert.
  • Ervaar de afwegingen tussen supply chain-netwerken, zoals kosten versus service en transport versus locatiekosten.
  • Ontwerp en evalueer verschillende scenario’s in meerdere rondes.

En uiteindelijk is er één WINNAAR: het team dat het meest efficiënte netwerk ontwerpt. Meld jezelf nu snel aan om een plek te verzekeren!

Urenschema

Programma

15:30 - 15:45
Inloop
15:45 - 16:00
Introductie over DALI en de cases binnen DALI
16:00 - 16:45
Optiply: bouwen aan een duurzame supply chain
Gegeven door Sander van den Broek (CTO)
16:45 - 17:00
Korte pauze
17:00 - 18:30
Argusi: De Network Design Game
Gegeven door Menno Rustenburg (Senior Manager)
18:30 - 19:30
Afsluiting met pizza en een drankje

Datum

17 februari 2022
Verlopen!

Tijd

15:30 - 19:30

Meer Info

Registeren
Categorie
Bas Groot

Organisator

Bas Groot
Email
groot.b@buas.nl
Website
https://buas.nl