Dé Logistieke Speeddate – Fysieke editie! – 25 April

Tijdens Dé Logistieke Speeddate gaan logistieke HBO-/WO-studenten uit heel Nederland op een laagdrempelige en efficiënte manier 1-op-1, 10 minuten in gesprek met verschillende logistieke bedrijven.

Terugblikken op vorige editie
De najaarseditie vond gelijktijdig plaats met ICT&Logistiek op 10 november 2021 in Jaarbeurs Utrecht. We zijn ontzettend blij dat we alle studenten en bedrijven weer fysiek mochten verwelkomen. Terugkijkend op deze editie mogen wij trots zijn dat we 24 studenten en Young Professionals mochten matchen met 7 logistieke bedrijven. Wat ons betreft een goede reden om een nieuwe editie te organiseren in het voorjaar van 2022.

Uitleg Speeddates
Rondes duren 15 minuten en verwachten je dan ook bij meerdere bedrijven op 1 dag in te delen (natuurlijk afhankelijk van de voorkeur die jij bij je aanmelding op kan geven). Mocht je je voorkeur nog niet gemeld hebben bij de aanmelding, dan kan dat nog door een mail te sturen naar projecten@jonglogistiek.nl. Wij zullen ons best doen je bij zo veel mogelijk bedrijven te laten aanschuiven.

Programma
Kijk onderaan deze pagina voor het programma.

Innovatietool TNO
Tussen de speeddate rondes door kan een bezoek worden gebracht aan TNO die een tool ontwikkelen over ‘leiding geven aan innovatie in de logistiek’. Ze zouden deze graag aan jou demonstreren en met jouw feedback verbeteren. Wie weet zie jij jouw feedback wel terug in de uiteindelijke versie. Het is de bedoeling dat alle logistieke bedrijven hier in de toekomst gratis gebruik van kunnen maken.

Masterclass Stroom Recruitment
In de middag zal Stroom een masterclass faciliteren waarbij ze jullie meenemen in de trends binnen de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast zoomen we in op verschillende functies en richtingen die je in kunt slaan als Young Professional na je afstuderen. Tot slot ronden we af met marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Dorst, trek en tijd over?
Koffie, thee, fris in overvloed en netwerkmogelijkheden met bestuursleden en regio ambassadeurs van Jong Logistiek Nederland, Dynamic People, deelnemende bedrijven en natuurlijk medestudenten/Young Professionals.

De dag eindigt rond 17:00 en sluiten we af met een borreltje en snack. Op maandag? Jazeker!

Deze bedrijven doen deze editie mee:

Over het bedrijf
CEVA Logistics is een wereldwijd opererend logistiek bedrijf. We leveren en exploiteren transport- en supply chain oplossingen voor nationale en multinationale ondernemingen. Met de recente overname van Ingram Micro CLS (o.a. Zalando, Bijenkorf, Bol.com) zijn wij nu de 4e grootste logistiek dienstverlener te wereld. Onze naamsbekendheid groeit snel door de samenwerking tussen CEVA Logistics en Ferrari als logistiek dienstverlener voor de Formule 1 renstal.

Hier is CEVA naar op zoek
We vinden het belangrijk om te investeren in jonge talenten en daarom bieden wij (afstudeer-)stages aan voor een breed scala aan studierichtingen. Daarnaast bieden wij een tweejarig Management Traineeship programma aan voor afgestudeerde HBI- en WO bachelor of master studenten.

Branche
Logistiek & Supply Chain

Over het bedrijf
Bij Dimensys adviseer je klanten hoe zij hun logistieke processen kunnen optimaliseren, al dan niet met behulp van bedrijfssoftware. Daarnaast ondersteun jij het implementeren of verbeteren van hun (SAP) software. Onze professionele houding naar buiten vullen we aan met een hechte, persoonlijke sfeer van binnen. Tot onze klanten rekenen wij onder meer: Heijmans, ProRail, BAM, Siemens, Phillips, DAF Trucks en Pringles.

Hier is Dimensys naar op zoek
Dimensys is op zoek naar afstudeerders en starters die graag willen leren hoe je logistieke bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met innovaties, al dan niet met (SAP) software.

Branche
Logistiek / Consultancy

Over het bedrijf
dnata (Dubai National Air Travel Agency), onderdeel van de Emirates Group, is opgericht in Dubai in 1959. Voor het 7e achtereenvolgende jaar zijn we uitgeroepen tot “Ground Handler of the year 2021”. dnata biedt haar klanten catering-, travel-, groundhandling en cargoservices.

Bij dnata Nederland zijn wij dagelijks bezig met de grondafhandeling van passagiers- en vrachtvluchten. Sinds 2015 is dnata actief op Schiphol met bijna 700 medewerkers. Naast de traditionele passagiers- en vrachtafhandeling, biedt dnata Nederland een uniek pakket services aan zoals Schiphol Animal Center, koelfaciliteiten, handling van pharmaceuticals en post/ pakketten voor e-commerce klanten.

Hier is Dnata naar op zoek
Dnata is op zoek naar stagiaires/ Young Professionals die mee willen werken aan onze toekomst op Schiphol.

Branche
Luchtvaart / vracht 

Over het bedrijf
DSV is een wereldwijde leverancier van transport en logistieke oplossingen. We hebben kantoren in meer dan 80 landen en een internationaal netwerk van partners en agenten. Onze organisatie is opgedeeld in de drie divisies Air & Sea, Road en Solutions. Air & Sea biedt wereldwijd oplossingen voor de meest veeleisende logistieke uitdagingen in zee-en luchtvracht.

Hier is DSV naar op zoek
De #1 in logistiek is op zoek naar stagiaires/ Management Trainees/ Young Professionals in verschillende regio’s.

Branche
Supply Chain

Over het bedrijf
H&S Group is dé logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Al 75 jaar bieden wij logistieke concepten en oplossingen op maat voor onze klanten. Vanuit verschillende businessunits zijn wij actief in de hele supply chain. Het onderdeel H&S Foodtrans vervoert vloeibare levensmiddelen ‘multimodaal’. Dat wil zeggen dat het product wordt vervoerd in tankcontainers, waarbij van meerdere transportmodaliteiten gebruik gemaakt wordt: weg, water en rails.

Hier is H&S Group naar op zoek
Het bedrijf heeft verschillende vacatures open staan, bijvoorbeeld als transportplanner of logistiek coördinator. Daarnaast is H&S op zoek naar zowel stagiaires en Young Professionals.

Branche
Transport en logistiek

Over het bedrijf
Lineage biedt klanten toegang tot het grootste en meest dynamische netwerk van koelopslagfaciliteiten ter wereld. Van transport tot opslag in onze koel- en vrieshuizen, van het blenden van vruchtensappen- en concentraten tot geavanceerde IT oplossingen en supply chain consultancy. Wij geloven dat onze mensen de sleutel zijn tot ons succes, ongeacht hun rol binnen de organisatie. Daarom bieden we een omgeving waarin ze kunnen uitblinken in alles wat ze doen. 

Hier is Lineage Logistics naar op zoek
Het bedrijf zijn op zoek naar stagiaires/ Young Professionals in verschillende regio’s.

Branche
Logistiek / Cold Chain

Over het bedrijf
Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener die klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossing biedt voor haar klanten. Mainfreight blijft haar wereldwijde positie versterken, met vestigingen in Nieuw-Zeeland, Amerika, Australië, Azië en Europa. Mainfreight is gefundeerd op een 100-jarenvisie. Alle beslissingen worden genomen vanuit de gedachte dat we hier nog 100 jaar zullen zijn. Deze visie beïnvloedt onze aanpak bij het werven en opleiden van teamleden, de relaties met klanten en leveranciers, de groeistrategieën en bij fiscaal en juridische structuren. We stimuleren interne doorgroeimogelijkheden en moedigen innovatieve, niet-hiërarchische en doorslaggevende ideeën aan.

Hier is Mainfreight naar op zoek
Mainfreight is op zoek naar trainees en young professionals in alle branches in Nederland. Ben jij op zoek naar een baan waarbij jij meer leert over jouw interesses en sterke punten?

Branche
Logistiek & supply chain

Over het bedrijf
PreZero is een grondstoffenbedrijf met een duidelijk doel: het behoud van grondstoffen en de vermindering van de hoeveelheid afval die niet kan worden gerecycled.

Hier is PreZero naar op zoek
Het bedrijf op zoek naar een transportplanner voor hun afdeling in Amsterdam. Daarnaast bieden zij diverse stageplekken aan door heel Nederland.

Branche
Logistiek/ Recycling 

Aanmelden
Ben jij ontzettend gemotiveerd in het vinden van een uitdagende stage of baan en wil je de kans voor een sollicitatie bij een van de aangemelde bedrijven vergroten? Meld jezelf dan nu aan om jouw plek te verzekeren. Aanmeldingen zijn immers beperkt!

Zorg dat je ons volgt op LinkedIn, Facebook en Insta en inschreven staat in onze nieuwsbrief!

Urenschema

Programma

10:00 - 10:30
Inloop
10:30 - 11:15
Masterclass Dynamic People
11:15 - 11:45
Pauze
11:45 - 13:45
Speeddate rondes
13:45 - 14:15
Lunch
14:15 - 15:00
Masterclass Stroom Recruitment
15:00 - 17:00
Speeddate rondes
17:00 - 18:00
Borrel

Datum

25 april 2022
Verlopen!
Dynamic People

Locatie

Dynamic People
Gebouw ‘Koningshof’, Schipluidenlaan 4, 1062 HE Amsterdam
Website
https://www.dynamicpeople.nl/
Categorie
Jong Logistiek Nederland

Organisator

Jong Logistiek Nederland
Email
info@jonglogistiek.nl
Website
https://jonglogistiek.nl