Dé Logistieke Speeddate

Als student is het belangrijk om niet alleen te focussen op je studie, maar ook op het opbouwen van een netwerk. Het kan je kansen bieden voor stages, afstudeeropdrachten of zelfs een baan.

Ontmoet logistieke bedrijven op een efficiënte manier

Dé Logistieke Speeddate biedt logistieke HBO-/WO-studenten en jong professionals uit heel Nederland de kans om op een laagdrempelige en efficiënte manier in gesprek te gaan met verschillende logistieke bedrijven. Deelnemers melden zich van tevoren online aan en geven daarbij aan waar ze naar op zoek zijn en welke interesses ze hebben. Deelnemende bedrijven krijgen voorafgaand aan het event een briefing over de aangemelde kandidaten en hun profiel, waardoor het matchschema optimaal afgestemd kan worden. Een paar dagen voor het evenement krijgen deelnemers te horen bij welke bedrijven zij zijn ingedeeld. Tijdens de 10-minuten durende gesprekken kunnen studenten zich niet alleen voorstellen en verkopen, maar ook meer te weten komen over het bedrijf en misschien zelfs on-the-spot een stage, afstudeeropdracht of baan regelen. De speeddate is daarnaast een uitstekende manier om de sector beter te leren kennen, aan het netwerk te bouwen en waardevolle ervaring op te doen. Wil jij jouw kans op een uitdagende stage of baan vergroten? Meld je dan nu aan voor Dé Logistieke Speeddate.

Terugblik op de vorige editie

Op dinsdag 8 november vond de najaarseditie van Dé Logistieke Speeddate plaats op Logistica Next en ICT&Logistiek in Jaarbeurs Utrecht. Tijdens dit evenement gingen ruim 30 logistieke HBO-/WO-studenten en jong professionals uit heel Nederland in gesprek met 9 verschillende logistieke bedrijven.

Aanmelden voor Dé Logistieke Speeddate

Ben je gemotiveerd om een uitdagende stage of baan te vinden en wil je de kans op een sollicitatie vergroten? Meld je dan nu aan voor Dé Logistieke Speeddate. Bij je aanmelding kun je aangeven welke branches je interessant vindt en wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het aanbod van deelnemende bedrijven. De locatie is goed bereikbaar via de A4, A9 en A5 en er is een parkeergarage onder het gebouw aanwezig. Je bereikt Spica gemakkelijk via NS station Hoofddorp op 9 minuten loopafstand.

Deelnemende bedrijven

Op onze website worden de deelnemende bedrijven bekendgemaakt, enkele reeds bevestigde bedrijven zijn:

Over het bedrijf

dnata (Dubai National Air Travel Agency), onderdeel van de Emirates Group, is opgericht in Dubai in 1959. Voor het 7e achtereenvolgende jaar zijn we uitgeroepen tot 

“Ground Handler of the year 2021”. dnata biedt haar klanten catering-, travel-, groundhandling en cargoservices.

Bij dnata Nederland zijn wij dagelijks bezig met de grondafhandeling van passagiers- en vrachtvluchten. Sinds 2015 is dnata actief op Schiphol met bijna 700 medewerkers. Naast de traditionele passagiers- en vrachtafhandeling, biedt dnata Nederland een uniek pakket services aan zoals Schiphol Animal Center, koelfaciliteiten, handling van pharmaceuticals en post/ pakketten voor e-commerce klanten. 

Hier is dnata naar op zoek
Dnata is gevestigd in de regio Schiphol en biedt mogelijkheden voor getalenteerde stagiairs en starters. De regio heeft een hoge dichtheid aan logistieke bedrijven en biedt volop kansen voor jonge professionals met een interesse in deze sector. De regio Schiphol biedt een goede bereikbaarheid en een grote pool van gemotiveerde kandidaten, waardoor het alles heeft wat bedrijven nodig hebben om nieuw talent aan te trekken en te ontwikkelen.

Branche
Luchtvaart

Over het bedrijf
DSV is een wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten. We hebben kantoren in meer dan 90 landen en een internationaal netwerk van partners en agenten.

Onze Nederlandse organisatie is onderverdeeld in de drie divisies Air & Sea, Road en Solutions. Binnen Air & Sea bieden we oplossingen voor de meest veeleisende logistieke uitdagingen in zee- en luchtvracht wereldwijd. Binnen Road vervoeren we dagelijks goederen met meer dan 20.000 vrachtwagens naar elke gewenste bestemming binnen Europa. Binnen Solutions werken we samen met onze klanten om logistieke oplossingen te ontwikkelen die de algehele efficiëntie verhogen en de kosten verlagen. Hiervoor hebben we meer dan 700.000 m2 alleen al in Nederland in diverse magazijnen.

DSV is financieel een zeer solide bedrijf en heeft meer dan 20 vestigingen in Nederland waar we samen met ruim 3.000 collega’s werken aan uw doelstellingen.

Hier is DSV naar op zoek
Wil jij deel uitmaken van iets dat 75.000 keer groter is dan jezelf? Dat is het aantal collega’s dat je zult hebben op jouw reis om de wereld te verbinden en er jouw stempel op te drukken. Heb jij interesse in een stage, traineeship of baan bij DSV, ontmoet ons dan tijdens Dé Logistieke Speeddate van Jong Logistiek Nederland.

Branche
Logistiek / Supply Chain

Over het bedrijf
Lidl is de nummer drie supermarkt van Nederland met meer dan 440 filialen. Wereldwijd zijn wij de nummer 4 supermarkt, actief in 32 landen in Europa en de VS. Steeds meer klanten waarderen onze unieke winkelformule, waarbij eenvoud, kwaliteit en klantgerichtheid centraal staan.

Hier is Lidl naar op zoek
Lidl is op zoek naar  trainees in de richting van logistiek of supply chain en leidinggevende in het distributiecentrum. Dit zijn bijvoorbeeld studenten die net zijn afgestudeerd of jong professionals met 1-2 jaar werkervaring.

Branche
Retail

Over het bedrijf
Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener die klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossing biedt voor haar klanten. Mainfreight blijft haar wereldwijde positie versterken, met vestigingen in Nieuw-Zeeland, Amerika, Australië, Azië en Europa. Mainfreight is gefundeerd op een 100-jarenvisie. Alle beslissingen worden genomen vanuit de gedachte dat we hier nog 100 jaar zullen zijn. Deze visie beïnvloedt onze aanpak bij het werven en opleiden van teamleden, de relaties met klanten en leveranciers, de groeistrategieën en bij fiscaal en juridische structuren. We stimuleren interne doorgroeimogelijkheden en moedigen innovatieve, niet-hiërarchische en doorslaggevende ideeën aan.

Hier is Mainfreight naar op zoek
Mainfreight is op zoek naar trainees en young professionals in alle branches in Nederland. Ben jij op zoek naar een baan waarbij jij meer leert over jouw interesses en sterke punten?

Branche
Logistiek / Supply Chain

Over het bedrijf
PreZero is een internationaal opererend bedrijf dat zich richt op duurzame afvalverwerking en recycling. Het bedrijf is opgericht in 2018 en is onderdeel van de Schwarz Group, een van de grootste retailbedrijven ter wereld. PreZero heeft als doel om de afvalverwerking en recycling in Europa te verbeteren en te verduurzamen. Het bedrijf biedt verschillende diensten aan op het gebied van afvalmanagement, zoals inzameling, transport, sortering en recycling. PreZero heeft vestigingen in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Polen.

Hier is PreZero naar op zoek
Het bedrijf op zoek naar een transportplanner voor hun afdeling in Amsterdam. Daarnaast bieden zij diverse stageplekken aan door heel Nederland.

Branche
Milieudienstverlening/ Recycling 

Over het bedrijf

Royal FloraHolland is een coöperatieve organisatie van én voor kwekers. Samen vormen we een solide fundament voor de ontwikkeling van de sierteeltsector.

Al meer dan 100 jaar brengen we kwekers en kopers bij elkaar. Dat doen we nu al wereldwijd. Met ’s werelds grootste digitale platform, waarbij wij vraag en aanbod naar elkaar toe brengen.  We streven naar duurzaam succes voor onze leden werken samen met alle partijen in de sierteeltsector, zodat de sector blijft groeien.

Hier is Royal FloraHolland naar op zoek

FloraHolland heeft vaste vacatures in de logistieke sector en de mogelijkheid om een ​​stage- of afstudeeropdracht aan te vragen. Onze focus ligt op het aantrekken van jonge professionals die op zoek zijn naar hun eerste of tweede stap in hun carrière. Momenteel hebben we mogelijkheden voor management trainees/young professionals in de sierteeltsector, met vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Branche
Sierteelt

 

Over het bedrijf
SOA People is een toonaangevende advies- en servicegroep gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Al 15 jaar ondersteunt SOA People haar klanten om hun bedrijf om te vormen tot uitzonderlijk efficiënte, goed presterende bedrijven. Bij elk transitieproject staan strikte naleving van budget en timing voorop. Dankzij haar relevante aanbod, bewezen methodologie en professionele aanpak heeft SOA People een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd met succesvolle projecten in verschillende sectoren en bedrijven van elke omvang.

Hier is SOA People naar op zoek
Het bedrijf heeft een eigen academy om jonge talenten op te leiden tot SAP consultant in Supply chain en/of Logistiek. Het traineeship dat ze aanbieden biedt verdieping in zowel technische als soft skills.

Branche
IT/Consultancy

Over het bedrijf
Stroom is een gespecialiseerd rekruteringsbureau met een unieke focus op de logistiek en supply chain markt. Onze consultants hebben ervaring in de supply chain en de rekruteringsbusiness, wij zijn experts in deze niche. Ons voortdurend groeiende netwerk helpt ons om sterke potentiële kandidaten op een efficiënte manier te identificeren. Ons doel is om de juiste match te vinden tussen onze kandidaten en klanten voor vaste en interim posities.

Hier is Stroom naar op zoek
Stroom biedt een brede scala aan vacatures aan voor jongere professionals binnen het werkgebied supply chain & logistiek, van junior Project Manager tot een Logistics Engineer, en van Data Analist tot Customer Service Representative.

Branche
Werving & Selectie

Urenschema

Programma

10:30 - 11:00
Inloop
11:00 - 11:15
Opening
11:15 - 12:00
Speeddates
12:00 - 12:45
Presentatie Stroom Recruitment
12:45 - 13:30
Lunch
13:30 - 15:00
Speeddates
15:00 - 15:15
Koffiepauze
15:15 - 16:00
Speeddates
16:00 - 17:00
Borrel

Datum

18 april 2023
Verlopen!
Spica Hoofddorp

Locatie

Spica Hoofddorp
Spicalaan 1, 2132 JG Hoofddorp
Website
https://merin.nl/aanbod/hoofddorp/spica
Categorie
Jong Logistiek Nederland

Organisator

Jong Logistiek Nederland
Email
info@jonglogistiek.nl
Website
https://jonglogistiek.nl