Graaf je in de wereld van Hitachi

Hitachi staat bekend om gereedschap, telecom systemen en medische apparatuur, maar wat veel mensen niet weten is dat Hitachi ook treinen en graafmachines produceert. Dit laatste is waar JLN op 19 april een bezoek aan gaat brengen.

Hitachi Construction Machinery Europe is opgericht in 1972 in Oosterhout. In 2002 was het bedrijf zo gegroeid dat er een nieuwe vestiging nodig was en deze werd gebouwd in amsterdam. Als snel bleek dat deze locatie te klein was voor het aantal machines, waardoor er in 2006 een nieuw pand is aangebouwd. Dit is hoe het bedrijf er tot op de dag van vandaag nog steeds uitziet.

Bij Hitachi Amsterdam worden middelgrote graafmachines gemaakt van 10 tot 45 ton en deze machines worden door heel Europa gedistribueerd.

De toepassingen van de machines zijn zeer divers: werken in mijnen, bomen kappen, gebouwen afbreken, wegenbouw en andere industriële toepassingen. De onderdelen voor de machines komen op verschillende momenten uit verschillende landen in Europa en uit Japan en worden vervolgens gefabriceerd en geassembleerd in Amsterdam.

Tijdens het bezoek in Amsterdam gaan we het hele process langs vanaf het lassen via assemblage tot aan de wasstraat en een demonstratie van de machines kan niet uit blijven.

Tip: Let goed op de hele middag, want aan het eind van het bezoek wordt je kennis getest bij een quiz!

Tot 19 april!

Urenschema

Dag 1

13:00
Presentatie
13:30
Rondleiding fabriek
14:30
Demonstratie
15:00
Quiz
16:00
Netwerken

Datum

19 april 2017
Verlopen!

Locatie

Hitachi
Siciliëweg, Amsterdam, Nederland
Categorie