Het belang van de Supply Chain van Chemie campus Chemelot

De Chemelot site is een chemisch industrieterrein in het Zuiden van Nederland waar meer dan 100 bedrijven en organisaties actief zijn. De grote bedrijven en de groeiende Brightlands Chemelot Campus werken alle samen in het stakeholderteam Chemelot 2025. De ambitie is om tussen nu en 2025 uit te groeien tot de meest competitieve en duurzame materialen- en chemiesite van West-Europa door in te zetten op verdere kostenreductie en een meervoudige duurzaamheidstransitie.

Om een goed beeld te geven van de supply chain Chemelot zullen een tweetal sprekers aan het woord komen. Dhr. Robert Claasen zal ingaan op de toekomstvisie 2025 van Chemelot en wat dit betekent voor de supply chain. Dhr. Bertin Terpstra zal ingaan op de uitdagingen die Fibrant, een van de grotere en lang gevestigde bedrijven van Chemelot heeft op het gebied van supply chain.

Fibrant, een bulkchemie bedrijf, heeft te maken met grote volumes en beperkte opslagmogelijkheden. Dat vraagt om een goede supply chain inrichting en het bedrijf ziet zichzelf ook als een pionier op het gebied van supply chain om steeds te werken aan nieuwe oplossingen en innovaties om meer volumes met gelijke middelen te bereiken.

Met een rondleiding per bus over het chemieterrein zal een indruk verkregen worden van de omvang, maar tevens ook geweldige kansen van deze campus.

Urenschema

Dag 1

14:00 - 14:30
Ontvangst (op z’n Limburgs)
14:30 - 15:00
Presentatie Chemelot
Robert Claasen vervulde van 2008 tot 2014 diverse Management- en directiefuncties bij het toenmalige DSM. Vanuit zijn bedrijf Fidar Management is Robert sinds begin 2017 weer terug in zijn oude werkomgeving als Executive Director Chemelot.
15:00 - 15:30
Presentatie Fibrant
Bertin Terpstra is meer dan 20 jaar actief in verschillende logistieke en supply chain functies binnen DSM en Fibrant. Na een opleiding Toegepaste Wiskunde en een vervolgopleiding Logistieke Besturingssystemen heeft hij binnen verschillende business onderdelen van DSM ervaren hoe verschillend het supply chain vak kan zijn.
15:30 - 15:45
Veiligheidseisen rondleiding Chemelot
15:45 - 17:00
Rondleiding/tour Chemelot (per bus)
17:00 - 18:00
Afsluiting & borrel

Datum

14 maart 2018
Verlopen!
Chemelot

Locatie

Chemelot
Mauritslaan 49, Urmond, Nederland
Categorie