Jaarcongres 2016

Op zaterdag 8 oktober vindt het zesde Jaarcongres van Jong Logistiek Nederland plaats. Het thema is dit jaar “(sociale) Innovatie binnen de logistiek.” We mogen alvast bekend maken dat de locatie dit jaar op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is. Wil je niks missen van de aankondigingen van de sprekers, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op sociale media.

We mogen een aantal sprekers verwelkomen op het Jaarcongres van bekende logistieke bedrijven. Tijdens het jaarcongres gaan ze spreken over technische- en sociale innovaties binnen de logistiek met de nadruk op de centrale vraag: “Leiden we de nieuwe generatie werklozen op door alle technologische innovaties?“. Onze sprekers zijn Steven D’Hond, Dirk-Jan de Bruijn, Peter van der Meij en de workshop wordt verzorgt door Stefan Kleijngeld. Hieronder stellen de sprekers zich kort voor.

Dagvoorzitter

Een Jaarcongres kan natuurlijk niet gehouden worden zonder een dagvoorzitter.

Jan Scheffer
Jan is al vele jaren werkzaam binnen verschillende takken van de logistiek. Daarnaast is hij ook de vicevoorzitter van vLm (vereniging Logsitiek management).

Sprekers

Steven D’Hondt
Steven is werkzaam bij TNO en komt tijdens het Jaarcongres spreken over Innovatie. Innovatie gaat niet vanzelf. Technologie drijft niet vanzelf innovatie. Mijn verhaal laat zien dat het succes van technologie afhankelijk is van de wijze waarop je het werk organiseert. Sociale innovatie zorgt ervoor dat de mogelijkheden van technologie ten volle worden benut, maar niet alleen de mogelijkheden van technologie: ook de mogelijkheden van de mensen in de bedrijven. Help de logistiek vooruit met sociale innovatie!
Dirk-Jan de Bruijn
Dirk-Jan de Bruijn is de directeur De Innovatiecentrale en voormalig programmadirecteur EU Truck Platooning Challenge – De Innovatiecentrale (Rijkwaterstaat is een van de vijf initiatiefnemers) is hét testloket voor nieuwe smart mobility toepassingen, waaronder platooning! Klik hier om meer te lezen over Platooning. Weet in ieder geval dat ik daar een gloedvol betoog over de ins en outs van truckplatooning als nieuwe vorm van mobiliteit ga verzorgen op dit jaarcongres!
Stefan Kleijngeld
Stefan werkt als Manager Logistics bij WP Haton BV en heeft in 2016 de prijs van Jong Logistiek Talent in ontvangst mogen nemen.
Peter van der Meij
Peter van der Meij , voormalig algemeen directeur van een  grote logistieke dienstverlener , kwartiermaker Dinalog en nu lid van het Topteam Logistiek neemt het congres mee door innovatiekeuzes van de topsector ,het flankerend beleid en de programma’s van de human capital agenda.

Bekijk de trailer op YouTube

Bereikbaarheid

De locatie is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer

Openbaar vervoer
De locatie is gelegen achter het centraal station Amersfoort. Amersfoort is met de trein rechtstreeks bereikbaar vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag, Ede, Enschede, Groningen en Leeuwarden. Voor bezoekers uit Brabant en Limburg kan Amersfoort bereikt worden met een overstap in Utrecht. Vanaf het station is het slechts 5-10 minuutjes lopen naar de ingang.

Auto
De Wagenwerkplaats is uitstekend bereikbaar per auto. Amersfoort ligt gelegen in het midden van Nederland vlak bij knooppunt Hoevelaken (A1/A28). Vanaf de snelweg ben je in 10 minuten op de locatie. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein van de locatie.

De routebeschrijving is hier te downloaden.

Urenschema

Dag 1

12:00
Ontvangst met koffie/thee
12:30
Welkomstwoord van de organisatie
12:45
Steven D'Hondt
13:35
Dirk-Jan de Bruijn
14:30
Korte pauze
14:45
Workshop
15:50
Peter van der Meij
16:45
Afsluiting programma door dagvoorzitter
17:00
Borrel
18:00
Start besloten avondprogramma
21:00
Afsluiting avondprogramma

Datum

08 oktober 2016
Verlopen!

Meer Info

Aanmelden

Locatie

Het Oude Magazijn
Soesterweg 310, Amersfoort, Nederland
Categorie