Logistica 2019

Logistica helpt groei en verandering managen door innovatieve toepassingen op het gebied van mechanisatie en automatiseren in logistiek en supply chain.

De afgelopen jaren hebben bedrijven een flinke inhaalslag gemaakt als het gaat om investeringen in hun logistiek. De economische groei levert daar vanzelfsprekend een belangrijke bijdrage aan, maar de onderliggende stroom die zorgt voor investeringen is veel fundamenteler. Logistiek is van één van de onderdelen van het bedrijfsproces, één van de cruciale succesfactoren geworden. De standaarden bij klanten/afnemers/consumenten zijn veranderd: binnen 24 uur is het mogelijk om een product overal ter wereld te kunnen krijgen. Of op zijn minst is dat de verwachting. Om aan die nieuwe standaarden te kunnen voldoen, zullen bedrijven hun processen op orde moeten brengen. En om dat tegen acceptabele kosten te doen, is mechanisering en automatisering een absolute noodzaak.

Ook bij leveranciers is er een fundamentele verandering waar te nemen.  Ongetwijfeld zal dit mede onder invloed zijn van wat er bij hun klanten gaande is. Leveranciers kunnen in veel gevallen niet meer volstaan met het ontwikkelen en verkopen van een op zichzelf staand product. Eindgebruikers vragen om oplossingen die hen helpen te voldoen aan de wensen van hun klanten. Dat betekent werken aan geïntegreerde toepassingen door productontwikkeling, samenwerking met andere leveranciers, en introductie van nieuwe technologie (o.a. IoT, robots, VR, AR).

Datum

05 - 07 november 2019
Verlopen!

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeurs, Utrecht, Nederland
Categorie