Logistiek binnen Defensie: De Amarok

De VW Defensie Amarok

De laatste jaren heeft de Nederlandse krijgsmacht er een nieuw voertuig bij: de Volkswagen Defensie Amarok. Dit voertuig is bedoeld voor het vervoer van personen, persoonlijke uitrusting en vracht bij oefeningen en nationale taken. Alhoewel de Amarok geen gevechtsvoertuig is, is de terreinwagen onmisbaar voor de mobiliteit van Defensie.

JLN en Jong Defensie bezoeken de Van Ghentkazerne

Jong Logistiek Nederland en Jong Defensie nodigen je uit op 6 februari 2017, op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Op deze dag duiken we in de logistiek achter de Amarok. Het bijzondere aan de supply chain van onderdelen en onderhoud, is dat de krijgsmachtonderdelen samenwerken met PON Dealer Group. Tijdens de dag zal worden ingegaan op de kansen en uitdagingen van deze samenwerking.

We zijn deze dag te gast op een bijzondere locatie: de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Sinds 1946 is de kazerne een thuis voor het Korps Mariniers, die in de historie een hechte band heeft gevormd met de stad. Vandaag de dag is de kazerne nog steeds een opleidingscentrum voor de Mariniers en inmiddels ook voor andere veiligheidsonderdelen van de politie en de krijgsmacht.

Wat we gaan doen

Tijdens de dag zal worden ingegaan op de kansen en uitdagingen van deze samenwerking tussen Defensie en PON. Daarnaast zal worden ingegaan op de programma’s Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen (DVOW) en het Land Maintenance Initiative (LMI). De Directeur Materieel en Diensten van de Koninklijke Landmacht, Generaal Hans Damen, zal uitleg geven over de nieuwe voertuigen en onderhoudsconcepten. Onder leiding van Dinalog en Gordian worden jullie uitgedaagd om zelf mee te denken over deze vraagstukken. Ten slotte krijgen jullie de mogelijkheid om de VW Defensie Amarok van dichtbij te bezichtigen op het kazerneterrein.

Geïnteresseerd?

Hebben we je interesse gewekt voor dit bijzondere evenement? Nog niet? Lees dan waarom je bij dit evenement aanwezig moet zijn:

  • Een unieke kans om meer te weten te komen over defensie-logistiek
  • Bezoek aan een actief opleidingscentrum van het Korps Mariniers, waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt.
  • Netwerken met medestudenten en vakgenoten uit de logistieke sector en defensie.
  • De kans om een modern militair voertuig te van dichtbij te bekijken.

Wil je deelnemen aan dit evenement? Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via MyvLm (alleen toegankelijk voor leden). We zien je graag op 6 februari! Meer informatie volgt binnenkort.

Extra informatie

Dit event is een samenwerking tussen JLN en Jong Defensie. Inschijving vanuit JLN is alleen toegankelijk voor leden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Let op: De Van Ghentkazerne is een operationale militaire basis. Dit houdt in dat je je bij binnenkomst en op het terrein moet kunnen legitimeren. Zonder geldige legitimatie en/of geldige inschrijving wordt je niet toegelaten op het terrein.

Urenschema

Dag 1

12:30
Welkom en ontvangst met (koffie/thee)
13:00
Presentatie
Generaal Damen over Land Maintenance Initiative
14:00
Presentatie
DMO en PON over het onderhoudsconcept van de VW AMAROK en DVOW in het algemeen
15:00
Wisselprogramma
workshop onder leiding van JLN en Dinalog en bezichtigen VW Amarok
16:30
Afsluiting en netwerkborrel

Datum

06 februari 2017
Verlopen!
Van Ghentkazerne

Locatie

Van Ghentkazerne
Toepad, Rotterdam, Nederland
Categorie