‘Logistiek van Luchtmobiele brigade in actie’

11 Brigade ‘Air Assault’ (Luchtmobiel) bestond in 2017 25 jaar. Het was destijds de eerste eenheid van de landmacht met enkel beroepsmilitairen. Doel was een eenheid op te zetten die snel en zelfstandig wereldwijd in te zetten zou zijn voor een diversiteit aan operaties in moeilijke- en crisisomstandigheden. Deze speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht staat ook wel bekend als ‘De Rode Baretten’. Inzet vindt veelal plaats door de lucht door middel van helikopter drops of landing door middel van parachute drops. De AMOL (Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel) is de zware opleiding voor de Rode Baretten en duurt 23 weken. Dit zegt wel iets over de omstandigheden waaronder deze militairen moeten kunnen opereren.

Essentieel voor inzet wereldwijd onder moeilijke omstandigheden is ook de logistieke operatie. Bij inzet nemen de gevechtseenheden zelf voor een beperkte periode alle middelen die zij nodig hebben mee. Daarna zal herbevoorrading vooral via de lucht plaats moeten vinden. Dit vergt een goede planning, flexibiliteit, een diversiteit aan middelen en een ‘first time right’ logistiek proces.

vLm en JLN krijgen de kans om een uniek inkijkje in deze logistieke operatie te krijgen tijdens de oefening ‘Autumn Falcon’. Tijdens deze oefening op de Veluwe worden zowel de gevechts- als logistieke eenheden van de Air Assault Brigade getraind op de skills die zij bij inzet nodig hebben. Het blijft deze bijeenkomst dus niet enkel bij een presentatie, we zullen ook feitelijk te velde kunnen gaan zien hoe de logistieke operatie uitgevoerd wordt.

Extra informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers is 50 (verdeeld over vLm en JLN), dus meld je op tijd aan.
  • Mocht je na het aanmelden onverhoopt toch niet kunnen laat dit dan tijdig weten zodat anderen nog een plaats kunnen bemachtigen.
  • Mocht je bij het aanmelden de melding krijgen dat er geen plaats meer is, stuur dan een mail naar roland.slegers@simtrec.nlzodat je op de reservelijst geplaatst kunt worden. We nemen dan contact op indien er alsnog plaats is.
  • Deelnemers dienen van te voren tijdens de aanmelding het nummer van hun identiteitsbewijs (Paspoort of ID kaart) door te geven en hun identiteitsbewijs mee te nemen naar het evenement. Zonder een geldig identiteitsbewijs kun je helaas niet deelnemen aan deze activiteit.
  • Deelnemers dienen van te voren tijdens de aanmelding het kenteken van hun auto door te geven.
  • Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een groot deel van de dag buiten plaats zal vinden in het oefenterrein, dus geschikte kleding en goede schoenen aantrekken is aan te raden.
  • Voor eventuele beschermingsmiddelen wordt voor zover nodig gezorgd.
  • Het is niet toegestaan om individueel foto’s te maken. Voor zover dit toegestaan is zal dit door de organisatie gedaan worden.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent, bij calamiteiten kun je bellen naar Roland Slegers, 06-22613613.
  • U dient bij de poort uw identiteitsbewijs te tonen, aan te geven dat u voor het vLm event komt en de verdere instructies op te volgen.

Urenschema

Dag 1

9:00 - 9:30
Ontvangst
Op de Oranje Kazerne in Schaarsbergen
9:30 - 10:15
Inleiding
over taken 11 Lumbl en de toegepaste logistiek (door of commandant 11 Bevo Cie of Sectie 4 Logistiek 11 Lumbl Brig)
10:15 - 14:00
Bezoek oefening 'Autumn Falcon'
Autumn Falcon te velde met de volgende onderwerpen: Bevoorrading van voedsel tot munitie, Pick Up Zone operaties (met helikopters), Het afwerpen van ladingen, Lunch te velde.
14:00 - 15:00
Afsluiting en borrel

Datum

28 september 2018
Verlopen!
Oranje Kazerne

Locatie

Oranje Kazerne
Clement van Maasdijklaan 5, Arnhem, Nederland
Categorie