Raab Karcher vraagt advies voor mechanisering & automatisering

Raab Karcher als bouwmaterialen leverancier met diverse magazijnen waar ruim 40.000 artikelen op voorraad liggen, vormen zij zich tot belangrijke speler in de markt. Ze zijn een dochteronderneming van Saint-Gobain, de Franse multinational met vestigingen verspreid over de hele wereld. Saint-Gobain is met name actief op het gebied van glas, hoogwaardige materialen en bouwmaterialen.

In de bouwlogistiek komen veel disciplines samen  om zo efficiënt te kunnen leveren, waarbij de klanten eisen steeds hoger worden.  Raab Karcher speelt hier op in door zich te richten op  LeanWorks l Just-In-Time en Just-In-Place. Dit helpt de organisatie goed om zo efficiënt ruim 40.000 artikelen te beheersen en te verkopen.

Iwan te Winkel (directeur Logistiek ) van Raab Karcher zal jullie meenemen door het veelzijdige bedrijf en waar ze zich in proberen te onderscheiden.  Hij is logistiek manager van het jaar 2015 geworden door zijn uitrol van het mooie LeanWorks concept binnen het bedrijf. Naast dit innovatieve concept zal ook Lean werken in de magazijnen centraal staan binnen het bedrijfsbezoek.

Met Leanworks bundelt Raab Karcher alle materialen die naar een bouwplaats moeten tot een Just-In-Time levering. Dat doet ze niet alleen voor eigen verkoop, maar ook voor materialen van derden. De levering stopt niet naast de vrachtwagen, maar Raab Karcher brengt de goederen tot op de werkplek van de vakman. De lege ruimte op de vrachtwagen die ontstaat bij het lossen, wordt meteen gevuld met afval dat vrijkomt tijdens het bouwen.

Urenschema

Dag 1

14:00 - 14:30
Ontvangst
14:30 - 15:00
Presentatie
15:00 - 16:00
Rondleiding
16:00 - 17:30
Workshop / interactieve sessie
17:30 - 18:00
Netwerkgelegenheid

Datum

25 januari 2018
Verlopen!

Locatie

Raab Karcher
Borchwerf 8, 4704 RG Roosendaal, Nederland
Categorie