Zero Emission Transport bij Breytner

Breytner is het eerste Europese bedrijf dat zich volledig heeft toegespitst op zero emission transport, met de ambitie om alle grote Nederlandse binnensteden volledig emissievrij te kunnen beleveren. De onderstaande casus heeft alles te maken met deze ambitie. Tijdens het bezoek aan Breytner zal uitgebreid worden ingegaan op de toekomst van emissieloos vrachtverkeer.

In de transitie naar schonere mobiliteit, speelt de consument een belangrijke rol. Naast algehele bewustwording van de footprint van het bestelgedrag van de consument, zou een bottum-up beweging vanuit de burger, waarin vervuilende transportdiensten niet meer geaccepteerd worden, koplopers in het transport kunnen steunen. Wanneer opdrachtgevers merken dat hun klanten hier gevoelig voor zijn kan dit het onderscheidend vermogen vergroten en dus de transitie versnellen. Een elektrische personenwagen hoort immers steeds meer gewoon in het straatbeeld, waarom zouden we dan nog een vieze truck accepteren die optrekt bij een stoplicht? Consumenten moeten dan wel een keuze hebben bij het bestellen van spullen en deze willen maken. Hoe kunnen we de consument in beweging krijgen?

Ben jij benieuwd naar het succesverhaal van Breytner en wil jij samen met dit bedrijf nadenken over de toekomst van schonere mobiliteit? Schroom dan niet en meld je aan voor dit inspirerende bedrijfsbezoek!

Wist jij dat …

  • …Breytner als eerste Nederlandse transportbedrijf een Tesla Semi heeft besteld?
  • …maar liefst 13 grote Nederlandse binnensteden een milieuzone hebben?
  • …steeds meer (middel-)grote steden milieuzones gaan invoeren?
  • …de ‘lastige’ last mile met zero-emissie transport ook wel de last smile kan worden?
  • …Breytner vier aangepaste 19-tons elektrische vrachtwagens inzet voor haar diensten, en dat er wereldwijd hooguit twintig (2017) van deze aangepaste vrachtwagens rondrijden?

Urenschema

Dag 1

13:45 - 14:15
Ontvangst
14:15 - 14:45
Presentatie Breytner
14:45 - 15:30
Rondleiding TSS
15:30 - 16:30
Casus/Brainstorm
16:30 - 17:30
Netwerkborrel

Datum

17 mei 2018
Verlopen!
Breytner

Locatie

Breytner
Griendweg 40, Schelluinen, Nederland
Categorie