Trainee Stefanie heeft haar ontwikkeling zelf in handen #adv

Stefanie Hillenaar studeerde International Business en deed een master Strategic Management. Ze liep een half jaar stage in Spanje en een half jaar in de USA. Na het behalen van haar master’s degree besloot ze zich aan te melden voor een traineeship. “Als trainee leer je een bedrijf op een geleidelijke manier, in een rustig tempo kennen. Dat past bij de manier waarop ik leer”, vertelt Stefanie. “Ik had nog geen idee wat ik precies wilde en waar mijn ambities lagen. Ik vind mezelf sociaal, kan goed luisteren, ben kritisch ingesteld en oplossingsgericht. Competenties die naar mijn mening in de IT-wereld wel tot hun recht komen. Via consultancy.nl kwam ik bij Dimensys terecht.”

“Ik voelde me meteen welkom bij Dimensys.”

Drie maanden trainen

Een traineeship bij Dimensys duurt één jaar. Als trainee volg je eerst een intensieve training van drie maanden. Tijdens die periode woon je iedere dag een college bij. Daarna start je meteen op een klantproject van Dimensys. Op vrijdag volg je nog trainingen op het hoofdkantoor. “Aanvankelijk wist ik weinig van ERP software en was ook SAP helemaal nieuw voor mij”, vertelt Stefanie. “Dat veranderde snel. Je krijgt elke dag van 9 tot 5 training van collega’s over de kennisdomeinen van Dimensys: Enterprise Asset Management, Supply Chain Management, Project Management en aanverwante onderwerpen. Je leert daardoor snel veel mensen kennen. Bovendien ontstaat er al snel een familiair wij-gevoel. Ik voelde me vanaf de eerste dag heel welkom bij Dimensys.”

Werken op niveau

Naarmate ze meer grip kreeg op de materie, begon Stefanie de stof steeds interessanter te vinden. Vooral de complexiteit sprak haar aan. “Ik was op zoek naar een bedrijf waar je op zeker niveau werkt. Dat is hier aan de orde. Iets wat té makkelijk is, is na een tijdje niet meer leuk.“

Inmiddels maakt Stefanie deel uit van een projectteam dat aan een interessante opdracht voor een ‘toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen’ werkt. Dimensys helpt het bedrijf bij de internationale uitrol van SAP. Als trainee krijg je een actieve rol binnen zo’n project. “We zijn nu bezig met de uitrol van Duitsland. Landen als Spanje, Italië en België gingen Duitsland al voor. Ik vind het leuk om op internationaal terrein werkzaam te zijn en in aanraking te komen met verschillende mensen en culturen.”

Hoogtepunt

Terugkijkend op haar traineeship, voelt de stap naar het werken voor de klant als een hoogtepunt. “Ik leer iedere dag, word op een fijne manier begeleid en heb écht het gevoel dat mijn toegevoegde waarde gezien wordt, zowel door Dimensys als door de klant.” Een ander hoogtepunt was het moment waarop ze haar klant wist te overtuigen van het feit dat een specifieke wens eigenlijk overbodig was.

“Bij Dimensys heb je de touwtjes van je ontwikkeling helemaal zelf in handen.”

Blijven ontwikkelen

Stefanie heeft niet het gevoel dat ze is uitgeleerd. “Tijdens je studie aan de universiteit leer je vooral goed nadenken en de dingen verwoorden. Nu leer ik op hele andere gebieden. En van alleen de projectgroep zelf al: heel diverse mensen, allemaal in andere leeftijdsfases, ieder met hun eigen expertise en ervaring. Ik voer nu hele andere gesprekken dan een jaar geleden. Alleen dát is al heel leerzaam.”

De komende tijd wil Stefanie zich blijven ontwikkelen en geleidelijk steeds zelfstandiger gaan werken. “En ik wil op korte termijn een SAP-certificering in de wacht slepen. Dat is bij Dimensys allemaal mogelijk. Het is aan jou om te bepalen waarin je jezelf wil verdiepen. Bij Dimensys heb je de touwtjes van je ontwikkeling helemaal zelf in handen.”

“Samen aan zo’n kneuterig bordje met hagelslag tijdens de lunch… heerlijk.”

Een veilige leeromgeving

Stefanie: “Ik ben heel blij met mijn werk bij Dimensys. Dimensys biedt geweldig veel handvatten om te leren én een veilige leeromgeving: je mag fouten maken. Je mag je eigen weg banen. En als je ergens tegenaan loopt, bieden je collega’s je alle hulp. Dat vind ik heel bijzonder. Het is fijn om bij een bedrijf te werken dat zo in elkaar steekt. Hier werken ambitieuze en tegelijkertijd erg sociale mensen. Het familiegevoel is sterk. Dat merk je bijvoorbeeld aan de gesprekken tijdens de lunch: samen aan zo’n kneuterig bordje met hagelslag… heerlijk.”

Meer informatie

Sluit het verhaal van Stefanie precies aan bij wat jij zoekt in een traineeship? Solliciteer dan nu en dan spreken wij je graag snel!

Bron: https://www.dimensys.pro/nl/werken-bij/verhalen/trainee-process-en-it-consultancy-stefanie-heeft-haar-ontwikkeling-zelf-in-handen