3 redenen waarom je in logistiek wil werken

Werken in logistiek. Geïnteresseerd zijn in processen van het beginproduct tot aan het eindproduct bij de klant is een van de redenen waarom het werken in de logistiek leuk is. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen en daarom zijn hieronder drie redenen op een rij gezet waarom werken in de logistiek een echte aanrader is.

#1: Logistiek is de toekomst

De logistieke sector gaat mee met zijn tijd. Zo zit achter een grootschalige automatisering een groot logistiek proces vast. Denk bijvoorbeeld aan het online bestellen van een product. Bestellingen kunnen soms nog op dezelfde dag geleverd worden bij consumenten. Om dit mogelijk te maken zijn logistieke medewerkers om innovatieve oplossingen te kunnen bedenken met betrekking tot het proces te vernieuwen, te vereenvoudigen en duurzaamheid aan te brengen.

Door de groeiende e-commerce branche ontstaat een groter distributiecentra, waardoor de toekomst voor de baanmogelijkheden in de logistiek er goed uitziet.

#2: Een dynamische logistieke wereld

De logistieke sector is uitdagend. Het goed managen van het leveren van de juiste producten op het juiste moment en op de juiste plaats is niet simpel. Geen een dag is hetzelfde in de logistiek. De kunst is om om afwijkingen in het systeem te voorkomen. Zo kan het zijn dat de ene dag een onderdeel van het systeem verder ontwikkelen centraal staat en de andere dag een systeemfout moet herstellen.

Steeds meer organisaties beschikken over een systeem dat 24/7 actief is. Daarbij is te zien dat de globalisering bij logistieke bedrijven voortzet. Volgens het online magazine Evofenedex bestaan er over 15 jaar geen organisaties die alleen landelijk opereren.

#3: Diverse taken

Een logistiek medewerker is een brede term. Hierdoor kan een logistiek medewerker een baan vinden in talloze schakels van het logistieke proces. Zo kunnen taken op een operationeel, tactisch, strategisch of ondersteunend niveau liggen. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van transport, het inventariseren en beheren van de voorraad en het opmaken van transportdocumenten.

Deze blog is geschreven door Nadine van der Vegt van Young Capital. Lees je ook onze blog op greateststudentsites.com?

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur