Girlsday 2020: Damestalent in de logistieke sector!

Girlsday 2020 staat in het teken van de sector logistiek. De talenten van meisjes zijn hard nodig in de logistiek. Diversiteit op de werkvloer draagt bovendien bij aan het succes van bedrijven. Vanuit JLN steunen wij dit natuurlijk ook! Judith Hoedeman, regioambassadeur bij JLN, heeft hiervoor een blog geschreven.

Even voorstellen

Mijn naam is Judith en ik volg de studie Logistics Management aan NHL Stenden Hogeschool in Emmen. Op dit moment ben ik aan het afstuderen en ik kan mijn voorgaande jaren als zeer prettig ervaren. Als afstudeerder ben ik redelijk flexibel wat betreft het indelen van mijn werkzaamheden, ik zie mijn afstudeeropdracht als een ‘’eigen functie’’ binnen het bedrijf. In het begin is dit best een uitdaging om je draai te vinden en de juiste mensen.

Plannen / organiseren = logistiek

Vroeger vond ik het altijd al leuk om dingen te plannen en te organiseren. En daarbij procesmatig te werk te gaan, dus stap voor stap kijken hoe je tot een doel komt. Ik merkte aan mijzelf dat ik dit onbewust al veel ging doen bij grote en kleine dingen bijvoorbeeld, het herinrichten van je slaapkamer of bij het kiezen van een vervolgstudie. Ik vind dit toch wel een van de leukste dingen van de logistiek, alle stappen die er genomen worden om tot een uiteindelijk doel te komen. Of om juist helemaal terug te gaan in het logistieke proces.

Waarom meiden in de logistiek?

En waarom meisjes nou zouden moeten kiezen voor de logistiek? Nou, als jij het ook leuk vind om te plannen en organiseren dan kan ik uit eigen ervaring zeggen dat een logistieke studie hier prima bij aansluit. Een proces optimaliseren hoeft niet altijd plaats te vinden in een transport bedrijf, er zijn ook genoeg andere bedrijven die zich hiermee bezig houden, denk eens bijvoorbeeld aan de Hunkemöller. Hoe zorgen zij er nou juist voor dat hun winkels wereldwijd bevoorraad blijven en dat de gewenste collectie in de winkel hangt, dus ook nog eens op klantvraag ingericht.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur