Na 2 jaar werken al een carrièreswitch maken? Zij waren je voor.

Misschien herken je het wel. De wereld van process en IT trekt je, maar je hebt geen concrete werkervaring of studie in deze richting. Het liefst zou je beginnen aan een (nieuwe) opleiding, maar je wil tegelijkertijd ook aan het werk. Onmogelijk? Niet bij Dimensys. Bij ons volg je een traineeship waarin je werkt én studeert. Op deze manier maak je je de wereld van process & IT consulting eigen op zowel theoretisch als praktisch vlak.

Wat voor werkgever is Dimensys?

Dimensys is een uiterst professionele organisatie, maar wel een met een no-nonsense mentaliteit. Met een Brabantse nuchterheid bieden we onze klanten op integrale wijze ondersteuning bij de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen en bij de implementatie van IT-oplossingen. Kies je voor een traineeship bij Dimensys, dan draai je vanaf het eerste moment als volwaardige collega mee in projecten. Waar andere bedrijven je vaak direct een specialisatie laten kiezen, krijg je bij ons de kans je uitgebreid te oriënteren. Pas na afloop van je traineeship maak je een definitieve keuze.

Wat houdt een traineeship in?

We bieden je de kans om de kennis en ervaring die je tijdens je opleiding en je werk hebt opgedaan direct in de praktijk toe te passen. Met behulp van een serie trainingen stellen we je in staat jezelf verder te ontwikkelen, waardoor het traineeship de perfecte springplank voor je is naar groei en succes.

Wie komen er in aanmerking voor een traineeship?

Het traineeship is bedoeld voor iedereen die een hbo of universitaire commerciële of technische studie heeft afgerond en die geïnteresseerd is in processen en IT. We richten ons niet alleen op schoolverlaters, maar ook op young professionals die een carrièreswitch overwegen. Concrete werkervaring op dit vlak is geen must, zo bewijzen de verhalen van onderstaande collega’s.

Lion van den Heuvel (20)

Lion heeft na zijn studie bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen diverse functies in de logistiek vervuld. De reden dat hij uiteindelijk koos voor het traineeship process en IT consulting, is dat hij het gevoel had nog niet klaar te zijn met leren. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Bovendien heb ik altijd al affiniteit gehad met procesmatig werken en wilde ik graag wat meer richting de IT. Dimensys is een prettig en professioneel bedrijf dat haar werknemers groeimogelijkheden biedt. Toen ik de kans kreeg er een traineeship te gaan volgen, heb ik dan ook direct ja gezegd.”

Tim van Sprundel (27)

Voordat Tim aan het Dimensys traineeship begon, was hij Assistent Manager bij Albert Heijn. Direct na zijn studie hbo bedrijfskunde is Tim er fulltime gaan werken. “Ik wist toen nog niet precies wat ik wilde en dit leek mij een leuke uitdaging. Maar gedurende mijn loopbaan ging ik steeds meer nadenken over wat ik nu echt interessant vind en waar ik mij verder in wil ontwikkelen. Op dat moment kwam het traineeship op mijn pad, een unieke manier om mezelf te ontwikkelen tot procesconsultant. Ik doe niet alleen kennis op, maar word ook in staat gesteld mijn softskills naar een hoger niveau te tillen.”

Rik Beekers (28)

Na zijn studie bedrijfskunde-MER werkte Rik als Contractbeheerder bij Care4Lease, een financier van kleinschalige leasemaatschappijen. Hij was het eerste aanspreekpunt voor acht leasemaatschappijen. Toen hij op zoek ging naar een baan die beter zou aansluiten op zijn opleiding en zijn interesse in proces- en verandermanagement, kwam hij bij Dimensys terecht. “Door middel van het traineeship wil ik me graag ontwikkelen tot sparringpartner voor klanten op het gebied van procesmanagement.”

Franka de Vries (24)

Franka komt uit een heel andere hoek, namelijk die van de marketing en communicatie. “Tijdens mijn opleiding Logistiek en Economie ging mijn interesse vooral uit naar het in kaart brengen en optimaliseren van processen, iets dat in mijn marketing- en communicatiefunctie bij de HAN minder aan bod kwam. Toen ik in contact kwam met Dimensys, besloot ik de kans tot het volgen van een traineeship aan te grijpen. Een goede keuze, want binnen Dimensys heerst een prettige bedrijfscultuur. Ik hoop tijdens mijn traineeship vooral de link te kunnen leggen naar de medewerkers binnen een bedrijf. Zij zijn degenen die met het systeem aan de slag gaan, dus de digitale processen moeten dan ook echt op hun wensen en eisen worden afgestemd.”

Thomas Zaman (23)

Thomas ontwikkelde als software developer tot voor kort apps voor verschillende platformen. Hij miste in zijn functie het menselijke aspect en wilde ik graag meer meedenken over processen en oplossingen. In zijn studie Technische Informatica was dit echter nauwelijks aan bod gekomen. Een traineeship leek hem daarom een goede stap. “Bijna alles is nieuw voor mij, dus ik leer elke dag bij. Ik wil graag meer te weten komen over de bedrijfsprocessen en hoe ik daar met eventuele IT-oplossingen in kan helpen.”

Meer informatie

Spreken al deze verhalen tot je verbeelding? Misschien is een Dimensys traineeship dan wel wat voor jou! We helpen je graag met je afwegingen.

Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Dimensys.

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur