Dé Logistieke Speeddate: Rob over zijn eerste baan

Op maandag 25 april heeft de voorjaarseditie van Dé Logistieke Speeddate (DLS) plaatsgevonden, in-house bij Dynamic People in Amsterdam. Tijdens dit evenement gingen 15 logistieke HBO-/ WO-studenten en jong professionals uit heel Nederland op een laagdrempelige en efficiënte manier 1-op-1, 10 minuten in gesprek met 9 verschillende logistieke bedrijven.

Eén van de deelnemers was Rob van Schooten, student Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. In deze blog vertelt hij over zijn ervaringen met Dé Logistieke Speeddate en over zijn baan als Logistics Engineer bij DSV Lead Logistics.

Waarom heb je mee gedaan aan Dé Logistieke Speeddate?

Ik was bezig met afstuderen en begon aan de afrondende fase, dus ik was toe aan de volgende stap, een baan zoeken! Ik had al een tijd vacatures in de gaten gehouden maar ik wist nog niet goed wat ik nou echt wilde. Dé Logistieke Speeddate was voor mij een goede mogelijkheid om op een laagdrempelige en snelle manier veel mogelijkheden te krijgen.

Wat vond je van het evenement?

De hoofdreden voor mij was natuurlijk om met bedrijven in gesprek te gaan, maar achteraf bleek dat het evenement nog veel meer te bieden had! De speeddates werden afgewisseld met centrale sessies, zoals lezingen en een gezamenlijke lunch. Verder werd de dag afgesloten met een gezellige borrel. Al met al was het een gevarieerde dag met genoeg mogelijkheden om in gesprek te gaan met bedrijven en mede logistici!

Hoe ging het eerste gesprek met je huidige werkgever?

Toen ik binnenkwam bleek het een bekend gezicht te zijn, ik had recruiter Jeroen de Wit al vaker in zijn filmpjes voorbij zien komen. Het gesprek begon met een introductie van beide partijen. Ik vertelde wat over mijn achtergrond en Jeroen vertelde over DSV. Na de intro’s vroeg Jeroen door naar mijn interesses en wensen om een profiel van mij te vormen. Het gesprek verliep soepel en de tien minuten waren snel voorbij. In het gesprek zelf werden nog geen concrete opties besproken, maar ik verliet het gesprek wel met een duidelijk beeld van DSV.

Hoe is het contact met je huidige werkgever verlopen na Dé Logistieke Speeddate?

Jeroen heeft met mijn interesses en wensen een profiel gevormd, vervolgens is hij binnen DSV gaan kijken of er mogelijkheden waren voor mij. Enkele dagen na Dé Logistieke Speeddate werd ik door Jeroen gebeld of ik in Hoofddorp op gesprek wilde komen. Omdat ik al een introductie van DSV had gehad was mijn tweede gesprek direct inhoudelijk en wist ik beter wat ik moest verwachten. Na mijn eerste gesprek volgde een tweede en vervolgens een aanbod dat ik geaccepteerd heb! Jeroen heeft de gesprekken georganiseerd en mij bij het proces begeleidt.

Wat is de functie bij je huidige werkgever? En waarom heb je hiervoor gekozen?

Ik ben bij DSV in dienst gekomen als Logistics Engineer bij de Lead Logistics (4PL) afdeling. De afdeling is relatief nieuw en volop aan het groeien. Wat mij aanspreekt is dat ik mee kan groeien met het bedrijf en hopelijk mee kan profiteren van de kansen die dat biedt. Verder is alles nog relatief nieuw, dus wordt er veel projectmatig aan vernieuwingen en verbeteringen gewerkt wat mij erg aanspreekt.

Hoe was de eerste week bij je huidige werkgever?

Een eerste week is natuurlijk altijd spannend, maar gelukkig was alles goed voor mij geregeld. Al mijn spulletjes stonden maandag ochtend klaar om meteen van start te gaan. In de eerste week heb ik voornamelijk kennis gemaakt met mensen binnen de afdeling en het bedrijf. Deze gesprekken bevestigden mijn gevoel bij de organisatie, open en geïnteresseerd. Ook begonnen in de eerste week de eerste trainingen voor het TMS. En uiteindelijk was de eerste week zo voorbij!

Zou je studenten en jong professionals adviseren om mee te doen aan het evenement?

Ja, absoluut! Ik heb mij erover verbaasd hoeveel ik uit de dag heb kunnen halen. Ik heb met meerdere bedrijven gesproken en een idee gekregen over welke mogelijkheden er zijn. Maar daarnaast heb ik ook interessante dingen gehaald uit een presentatie van de gemeente Amsterdam en een masterclass over solliciteren. En natuurlijk alle gespreken met mede studenten tussendoor!

Personalia

Werkgever DSV Lead Logistics
Locatie Hoofddorp
LinkedIn Klik hier om mijn profiel te bekijken

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur