Ruben, een van onze actieve leden aan het woord

Als lid van Jong Logistiek Nederland (JLN) kun je deelnemen aan allerlei soorten activiteiten, zoals bijvoorbeeld het Jaarcongres, de Logistieke Speeddate en vele bedrijfsbezoeken in de regio’s waarin de vereniging wordt vertegenwoordigd door haar regioambassadeurs. Ik heb met name goed gebruik gemaakt van de bedrijfsbezoeken, waardoor ik bij een groot aantal bedrijven heb kunnen zien hoe producten worden geproduceerd, geassembleerd, opgeslagen (you name it) en op welke manier diensten worden geleverd.

De ervaringen en lessons learned zijn heel divers en dat is wat het bezoeken van zoveel verschillende bedrijven zo interessant, leerzaam en vooral leuk maakt! Afgezien van alles wat je tijdens deze bezoeken kunt leren over de logistiek (en aanverwante ‘disciplines’!), is het netwerken mijns inziens het meest waardevol. Je ontmoet als lid van JLN veel andere leden (studenten, alumni en young professionals), maar ook de medewerkers zoals logistiek managers en regelmatig iemand uit het MT van de bedrijven. Je mist al deze voordelen als je geen gebruik maakt van de vele bezoeken die worden georganiseerd en dat is zonde want het is zo’n kleine moeite om zo nu en dan een middagje vrij te nemen en je te laten inspireren door collegae in de logistiek.

Naast lid te zijn van JLN, ben ik ook regioambassadeur geweest in regio West voor ongeveer anderhalf jaar. Het leuke aan het regioambassadeurschap, is dat je met collega studenten en young professionals uit het hele land samenwerkt om events te organiseren en een springplank tussen het onderwijs en het bedrijfsleven creëert. Ook hier geldt weer dat het netwerken heel waardevol is, omdat alle regioambassadeurs en iedereen uit het bestuur elkaar op wat voor wijze dan ook kan helpen aan contacten bij bedrijven, instanties en organisaties. Dat is uiteraard erg leerzaam, evenals het zelf organiseren van bedrijfsbezoeken.

Al met al een bijzondere vereniging waarvan iedere student in de richting logistiek wat mij betreft toch tenminste een studiejaar lid zou moeten zijn! Dan zal je snel genoeg merken dat het geld dat je als student betaalt niet in verhouding staat tot wat je er voor terugkrijgt, je kan er zoveel voor terugkrijgen. Immers, een redelijk netwerk zal op termijn onbetaalbaar blijken.

Groeten vanuit het logistiek gezien zeer interessante India!

Ruben Plasmeijer

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur