Via de Logistieke Speeddate naar Yacht en PostNL

Ik ben Dennis en sinds een aantal weken ben ik in dienst als Operational Process Expert bij PostNL. Mijn kerntaak bij PostNL is het optimaliseren van de processen in het internationale sorteercentrum. In deze rol krijg ik ontzettend veel verantwoordelijkheid en mijn wil om te leren wordt hier erg gewaardeerd. Misschien vraag je je wel af: hoe kom je binnen bij zo’n grote organisatie op zo’n functie, zonder ruime werkervaring?

Het is mij gelukt door een traineeship te volgen bij Yacht. Op 22 juni 2018 was ik aanwezig op De Logistieke Speeddate van Jong Logistiek Nederland. Dat is een event waar je een potentiële nieuwe stage of baan kunt vinden, en met succes! Na een aantal interessante break-out sessies over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling en logistieke trends heb ik drie speeddates van tien minuten gehad met verschillende bedrijven, waarvan één met een recruiter van Yacht. Ik was na dit korte gesprek direct verkocht! Het concept van dit traineeship is alles wat een leergierige en nieuwsgierige toekomstige professional zich wenst. De mogelijkheid om te ontdekken waar je sterktes, zwaktes en interesses liggen.

3×3 en een ontwikkelplan

Bij een traineeship van Yacht ga je in drie jaar tijd bij drie verschillende werkgevers aan de slag die bij jouw leerwensen passen. Tijdens het uitvoeren van je opdracht voor een bedrijf, word je intensief begeleid door externe arbeidscoaches. Door middel van fullday-trainingen en coachingsgesprekken wordt er een uniek ontwikkelplan voor je opgesteld, maar waar de focus echt op komt te liggen, dat bepaal jij.

Hoe ziet zo’n sollicitatie eruit?

Na een aantal sollicitatierondes en een online test mocht ik dan echt bij Yacht beginnen. Op het moment dat je nog niet over een opdrachtgever beschikt, begin je op het kantoor van Yacht om een opdracht te werven. Bij mij ging dat ook zo. In deze periode liep ik samen met een Sales Consultant mijn wensen door en we bespraken dagelijks welke mogelijkheden we in de markt zagen. Ik kreeg de vrijheid om ook zelf op zoek te gaan naar een opdrachtgever. Na een aantal bedrijven te hebben benaderd, kwam ik uit bij PostNL. Via LinkedIn stuurde ik een Supply Chain Manager van PostNL een kort berichtje waarin ik mijn interesse uitsprak. Een aantal weken later zat ik met de ‘Head Of Chains’ en de ‘Teamlead Operational Excellence’ van PostNL rond de tafel om kennis te maken. Zij gaven al snel aan dat ze wel op zoek waren naar een frisse blik op de processen in het sorteercentrum. Door middel van verschillende trainingen in het voeren van sollicitatiegesprekken en het pitchen van mijzelf, georganiseerd vanuit Yacht, heb ik mij tijdens deze kennismaking goed kunnen presenteren. Met als resultaat dat ik nu een aantal weken in dienst ben bij PostNL als Operational Process Expert.

Het traineeship van Yacht biedt gegarandeerd veel plezier met collega’s, de kans om jezelf te ontdekken en vooral veel ontwikkelmogelijkheden. Hoe meer je erin steekt, hoe meer je eruit haalt. Succes is een keuze!

Spreekt het verhaal van Dennis je aan? Houdt onze agenda en social media in de gaten voor de volgende Logistieke Speeddate!

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur