Jaarcongres 2013

JLN: ‘HIER BEGINT DE TOEKOMST VAN DE LOGISTIEK’

Utrecht – ‘Hier begint de toekomst van de logistiek’. Deze uitspraak van voorzitter Michael Heeren typeerde het derde jaarcongres van Jong Logistiek Nederland (JLN). Het thema ‘Future logistics – de logistieke processen van de toekomst’ stond centraal tijdens het congres. De jonge logistici kwamen in grote getalen naar Utrecht voor een blik op de trends van nu en van de toekomst, waar zij een belangrijk onderdeel van zijn of worden.

De achterban van het inmiddels ruim zevenhonderd leden tellende JLN heeft donderdag 19 juli j.l. laten zien dat zij de logistieke uitdagingen van de toekomst omarmen. Eenieder droeg met zijn of haar eigen visie bij aan een interactief middagprogramma met, onder andere, een ‘innovatie workshop’. Tijdens het daaropvolgende diner deed JLN een oproep aan de aanwezigen uit het bedrijfsleven en het onderwijsveld om met haar in gesprek te gaan en te investeren in jongeren. Want juist de achterban van JLN speelt een grote rol in de logistieke processen van de toekomst.

Innovatie

Overdag werden tijdens de innovatie workshop heel wat vingers op zere plaatsen van de hedendaagse supply chains gelegd door de ruim 80 aanwezigen. In de chaotische eerste ronde werden deze zwakheden blootgelegd waarna de uitkomsten van de gezamelijke evaluatie in ronde twee in de praktijk werden gebracht. Een verhoogde supply chain visibility zorgde voor een snellere doorlooptijd en veel meer output bij dezelfde capaciteit.
Met een blik naar 2017 sloot Dinalog de workshop af. Dit zorgde voor een interessante discussie over potentiële toekomstige logistieke randvoorwaarden zoals de ‘Cradle Index’.

Key-note speakers

De workshop werd onderbroken door presentaties van Carlos Mendes Aguiar, directeur retail & e-commerce bij PostNL, Sander Bolmer, manager logistics & warehousing bij Wehkamp.nl en Harry van den Hoff, programma coördinator bij Dinalog. Zij vertelden over de trends die zij waarnemen binnen hun eigen omgeving en dan specifiek de uitdagingen die de steeds groter worden E-commercemarkt met zich mee brengt.

Het bestuur van JLN kijkt tevreden terug op de afsluiting van haar driejarig bestaan en ziet de toekomst en haar uidagingen met vertrouwen tegemoet.

Programma

Evenement JLN | Jaarcongres
Data & Locatie 19 September 2013 – 13:00 uur tot 18:30 uur Centraal Museum Utrecht
Programma 13.30 Ontvangst
13.30 – 13.35   Opening programma
13.35 – 14.20   Innovation Workshop (ronde 1)
14.20 – 15.00   PostNL – Carlos Mendes Aguiar
                       Directeur Retail & Ecommerce 
15.00 – 15.30   Innovation Workshop (ronde 2)
15.30 – 15.45   Pauze
15.45 – 16.05   Dinalog – Harry van den Hoff
16.05 – 16.45   Innovation Workshop  
                       Toekomstscenario’s
16.45 – 17.20   Wehkamp – Sander Bolmer 
                       Manager Logistics & Warehousing
17.20 – 17.30   Afsluiting
17.30 – 18.30   Borrel
18.30               Einde dagprogramma
Opmerkingen Toegankelijk voor leden en niet-leden
Toegang Gratis

 

Auteur

Redactie Jong Logistiek Nederland

Jong Logistiek Nederland (JLN) brengt jonge logistici, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven bij elkaar om de samenwerking van Logistiek Nederland verder aan te jagen.

Bekijk de berichten van deze auteur

Add Comment