vLm en JLN zoeken logistieke Generatie Z

JLN en vLm zoeken enthousiaste logistiek studenten en jongeren met een logistieke achtergrond die willen meedenken over de rol van de ‘generatie Z’ in de toekomst van de logistiek. Wie is deze generatie Z? Dat zijn jullie!

Generatie Z is de huidige generatie jongeren die binnen afzienbare tijd de arbeidsmarkt zal betreden.

Generatie Z is de huidige generatie jongeren die binnen afzienbare tijd de arbeidsmarkt zal betreden. Een generatie die altijd en overal online is en voor wie sociale media geen ontdekking, maar een noodzaak zijn. De generatie Z denkt anders over geloof, sport, ouders en ouder worden, de zorg, lust en liefde, extremisme en tolerantie. Kortom, een uitdaging voor de werkgever.

Als jonge logistici bepalen jullie mede de toekomst van de logistiek. De community Toekomstlogistiek van vLm wil in kaart gaan brengen wie de toekomstige logistieke medewerkers zijn en wat zij belangrijk vinden voor hun carrière. De centrale vraag luidt dan ook als volgt: ‘Hoe kan een werkgever de jonge logisticus boeien en binden?

Wil jij een bijdrage leveren aan het beantwoorden van deze interessante vraag? Dat kan!

We zijn op zoek naar een selecte groep gedreven studenten die willen meehelpen met het onderzoek. Concreet betekent dit dat jij gaat meewerken en deelnemen aan een workshop tijdens het  vLm/JLN Young Potential Event op 21 april 2016. Hiervoor zal jij met een andere studenten van diverse hogescholen en vertegenwoordigers van bedrijven en vLm bij elkaar komen om gezamenlijk dit programma op te zetten.

Voor jouw biedt dit de volgende voordelen:

  • Meewerken aan dit event vergroot je logistieke netwerk
  • Je krijgt direct zicht op de ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt.
  • Je krijgt niet alleen inzicht in de wensen die bedrijven stellen aan toekomstige medewerkers, maar je krijgt de kans om hier actief aan mee te denken.

We houden er rekening mee dat je studeert en daardoor maar beperkt de tijd hebt. De tijdsinvestering zal circa twee of drie middagen overleg  zijn in de voorbereiding. Eind maart/begin april houden we de kick-off, wat tevens de eerste bijeenkomst zal zijn. Daarnaast wordt je natuurlijk verwacht aanwezig te zijn tijdens het event op 21 april. Op dit event zullen ook je collega-studenten, vertegenwoordigers van het logistiek bedrijfsleven, vLm en JLN aanwezig zijn.

Meer informatie over de kick-off volgt binnenkort.

Ben jij helemaal enthousiast geworden en bij jij die gedreven Generatie Z-student die we zoeken? Meld je dan snel aan via My vLm.

Add Comment