Eventverslag Dé Logistieke Speeddate

Op woensdag 24 april heeft de voorjaarseditie van Dé Logistieke Speeddate (DLS) plaatsgevonden bij Royal FloraHolland in Aalsmeer. Tijdens dit evenement vonden 70 dates plaats tussen logistieke HBO-/ WO-studenten en young professionals uit heel Nederland en de deelnemende bedrijven. Op een laagdrempelige en efficiënte manier gingen de deelnemers 15 minuten in gesprek met de zeven aanwezige logistieke bedrijven.

Speeddates

Om half tien ging het evenement van start met een kort welkomstwoord en een presentatie over Royal FloraHolland door Rens Peperkoorn. Daarna volgde een korte uitleg over het matchschema. De deelnemers hadden zich van tevoren aangemeld voor het evenement. In het match schema was rekening gehouden met de wensen van zowel de bedrijven als de deelnemers.

Nadat alle bedrijven hadden plaatsgenomen was het dan zover… de speeddates! In 15-minuten kreeg elke deelnemer de tijd om niet alleen zichzelf voor te stellen en te verkopen, maar ook om meer van het bedrijf te weten te komen en misschien zelfs on-the-spot hun stage, afstudeeropdracht of baan te regelen. In totaal vonden er 70 speeddates plaats!

College tour sessies

Naast de speeddates was er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de COO van Royal FloraHolland, Leendert-Jan Plaisier, en met Logistiek Manager Rogier de Kreek. In een college tour setting konden de deelnemers alles vragen van deze heren. De variatie aan vragen was groot, van het bespreken van de veiling tot de grootste fout uit hun carrière. Voor alle deelnemers was het een goede kans om zich optimaal voor te bereiden op een logistieke carrière!

Volgende editie

We zijn ontzettend blij dat we alle studenten, young professionals en bedrijven in Aalsmeer mochten verwelkomen. Namens het bestuur van Jong Logistiek Nederland willen we iedereen hartelijk bedanken voor hun deelname. Daarnaast bedanken we Royal FloraHolland voor het faciliteren van deze editie van Dé Logistieke Speeddates. We hopen dat de speeddates de start mogen zijn van vele succesvolle carrières!

Heb je interesse om de volgende editie ook mee te doen als bedrijf? Stuur ons dan een mail naar projecten@jonglogistiek.nl en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.