Bedrijvenbezoek BTT Multimodal Group

Op donderdag 27 oktober zijn Jong Logistiek Nederland en vLm te gast bij BTT Multimodal Container Solutions in Tilburg. Vandaag de dag telt BTT zeven eigen barge- en railterminals. Door hun strategische ligging functioneren ze als draaischijven die de Rotterdamse en Antwerpse zeehavens verbinden met het achterland. Via water, spoor en truck zijn wij synchromodaal ontsloten. Ook het aantal treinen richting Oost-Europa en China groeit door, net als de hoeveelheid bestemmingen daar.

Na binnenkomst van alle deelnemers; studenten, (jong) professionals en partners, trapten we af met een presentatie van Remon Versteijnen, commercieel directeur bij BTT Multimodal Group. Gedurende de presentatie sprak Remon vol enthousiasme en passie over multimodaal transport, trends in de markt en de groei van zijn bedrijf.

Dit werd gevolgd door een paneldiscussie met Paul Damhuis van MOL Logistics, Matthew Harteveld van Bertschi Group en Remon van BTT Multimodal Group, onder leiding van onze voorzitter Melvin de Kok. Tijdens de paneldiscussie zijn zowel vragen als stellingen aan bod gekomen over multimodaliteit, schaalvergroting, personeelstekort en verdozing van het landschap.

Na de paneldiscussie stond de touringcar klaar om de rail- en barge terminal van dichtbij te bekijken. Remon gaf tekst- en uitleg bij de verschillende logistieke processen en innovaties die BTT geïmplementeerd heeft, waaronder de innovatieve OCR- scanpoort.

Tot slot was er ruimte om te netwerken onder het genot van een drankje en hapje. Namens Jong Logistiek Nederland willen we Noortje van Tuijn en Remon Versteijnen bedanken voor het goedgeorganiseerde bedrijfsbezoek.


Ben jij op zoek naar een baan bij een familiebedrijf, gespecialiseerd in vervoer van containers per spoor, via de binnenvaart en (daar waar nodig) over de weg? Neem dan een kijkje op:

Fotoverslag