Bedrijvenbezoek CEVA Logistics en bol.com

Op woensdag 8 maart bracht Jong Logistiek Nederland een bezoek aan CEVA Logistics in het bol.com fulfilment center in Waalwijk. Bij aankomst werden de studenten hartelijk ontvangen door Mieke Schop, die hen meenam naar de presentatieruimte waar site manager Bart de Man hen verwelkomde. De presentatie begon met een introductie van CEVA Logistics en de rol van het bedrijf als fulfilment partner voor bol.com. De studenten kregen een kijkje in de dagelijkse operatie van het fulfilment center en hoe CEVA de logistieke uitdagingen van bol.com ondersteunt. Bart de Man gaf ook aan dat CEVA Logistics voortdurend op zoek is naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren en aan te passen aan de veranderende eisen van de markt.

Na de presentatie werden de studenten opgesplitst in twee groepen. De ene groep ging op rondleiding met de operations managers, terwijl de andere groep de gelegenheid kreeg om in gesprek te gaan met collega’s uit verschillende functies. De rondleiding liet de studenten de dagelijkse operatie van het fulfilment center zien. Ze zagen hoe de medewerkers omgaan met de grote hoeveelheid producten die dagelijks binnenkomen en hoe ze deze zo efficiënt mogelijk verwerken en verzenden. Tijdens de rondleiding konden de studenten ook vragen stellen aan de operations managers en zo meer te weten komen over de uitdagingen van het werken in een fulfilment center.

De andere groep had de gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s uit verschillende functies. Dit gaf hen de kans om meer te weten te komen over de verschillende aspecten van de beschikbare rollen binnen CEVA, zoals data analist, operations manager en teamleider control room. De collega’s waren zeer bereidwillig om hun kennis en ervaring te delen met de studenten, wat resulteerde in interessante gesprekken en waardevolle inzichten.

Na afloop van de rondleiding en de gesprekken kwamen de groepen weer samen en was er gelegenheid voor een borrel. Hier werden nog enkele vragen beantwoord en konden de studenten nog even napraten over hun ervaringen. Namens alle aanwezigen willen wij Mieke Schop en alle collega’s van CEVA Logistics bedanken voor deze waardevolle en goed georganiseerde dag. Het was een unieke en inspirerende ervaring!