Bedrijvenbezoek Locus Robotics Amsterdam

Op donderdag 19 januari was Jong Logistiek Nederland te gast bij Locus Robotics in Amsterdam. Locus Robotics is dé marktleider in autonome mobiele robots (AMR) voor fulfilmentcentra. De revolutionaire multi-botoplossing van Locus Robotics omvat intelligente autonome mobiele robots die samenwerken met magazijnmedewerkers en bijdragen aan het realiseren van een productiviteitsverbetering van 200-300% door het reduceren van arbeidsuren bij traditionele picksystemen. Locus Robotics is opgericht in de US in 2015 en sinds september 2021 gevestigd in Amsterdam.

Na de binnenkomst van alle deelnemers – bijna 30 studenten en (jong) professionals – op de locatie in Amsterdam, werd de groep in tweeën gesplitst. De helft van de groep kreeg een presentatie van Maarten Janssen, verantwoordelijk voor Business Development in de BeNeLux. Maarten vertelde vol passie over de mogelijkheden van het systeem, het Robot as a Service businessmodel en de ontwikkelingen die Locus als bedrijf heeft doorgemaakt.

Parallel aan deze presentatie gaven Anke Westermann (Business Development) en Sander Lintermans (Sales engineer) een demonstratie met enkele Locus Origin en Vector robots. De deelnemers kregen de kans om in het demo magazijn enkele orders te pikken en een op een kennis te maken met de robot in het systeem. Ook werd kort de control room bezocht, om inzicht te geven in alle KPI’s die beschikbaar waren.

Nadat beide groepen het eerste deel van het programma hadden doorlopen wisselden de groepen. Na beide rondes bezocht de hele groep de werkplaats, waar retourgekomen Peak-bots gereviseerd worden zodat ze weer als nieuw inzetbaar zijn. Ook gaf Vice President EMEA & APAC Denis Niezgoda op de werkplaatsvloer nog wat verdere informatie over het bedrijf en alles wat te zien was in de werkplaats.

Tot slot was er ruimte om te netwerken onder het genot van een drankje en hapje. Namens Jong Logistiek Nederland willen we Maarten, Anke, Sander en Denis bedanken voor het interessante bedrijfsbezoek en de vriendelijkheid waarmee we ontvangen zijn!